Tort cu mousse de piersici! Un deliciu pentru zilele de toamna!

Tort cu mousse de piersici! Un deliciu pentru zilele de toamna!

Aceasta reteta de tort este delicioasa si se prepara foarte usor. Iata ce ai de facut.

 

Ingrediente
1 pachet piscoturi, 2 borcane mari cu compot de piersici, 500 ml frisca, 2 pachete gelatina, 5 oua, o cana zahar, esenta de lamaie sau de portocala, fructe pentru ornat.
Mod de preparare
Piersicile din compot se pun la scurs. Cand s-au scurs se dau prin blender pana devin o pasta. Se pun ouale si zaharul intr-un castron. Se bat putin pana se omogenizeaza zaharul, apoi se pun pe baie de aburi. Intre timp se bate frisca tare si se da la frigider. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri cu compot. Se amesteca bine ouale cu un tel, sa nu formeze cocoloase. Cand s-a ingrosat si arata ca o smantana se ia de pe foc. Gelatina se topeste si se adauga in crema de oua, apoi se pune si esenta.
Se lasa putin la racit. Se adauga piureul de piersici in frisca. Crema racita se adauga si ea in frisca. Se tapeteaza o forma cu folie de plastic. Se pune un rand de piscoturi, unul de crema, piscoturi, crema si la sfarsit iar piscoturi. Se tine la frigider cateva ore pana se intareste crema. Se orneaza cu frisca si fructe, dupa imaginatia fiecaruia.
Sursa

Ingrediente

1 pachet piscoturi, 2 borcane mari cu compot de piersici, 500 ml frisca, 2 pachete gelatina, 5 oua, o cana zahar, esenta de lamaie sau de portocala, fructe pentru ornat.

Mod de preparare

Piersicile din compot se pun la scurs. Cand s-au scurs se dau prin blender pana devin o pasta. Se pun ouale si zaharul intr-un castron. Se bat putin pana se omogenizeaza zaharul, apoi se pun pe baie de aburi. Intre timp se bate frisca tare si se da la frigider. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri cu compot.

Se amesteca bine ouale cu un tel, sa nu formeze cocoloase. Cand s-a ingrosat si arata ca o smantana se ia de pe foc. Gelatina se topeste si se adauga in crema de oua, apoi se pune si esenta. Se lasa putin la racit. Se adauga piureul de piersici in frisca. Crema racita se adauga si ea in frisca. Se tapeteaza o forma cu folie de plastic. Se pune un rand de piscoturi, unul de crema, piscoturi, crema si la sfarsit iar piscoturi. Se tine la frigider cateva ore pana se intareste crema. Se orneaza cu frisca si fructe, dupa imaginatia fiecaruia.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte