Tort cu pișcoturi și fructe proaspete. Un tort sofisticat și elegant, perfect pentru masa de dulciuri!

retete de gustare

Tort cu pișcoturi și fructe proaspete

Tort cu pișcoturi și fructe proaspete, o rețetă ideală pentru orice petrecere. Fie că este vorba de o petrecere de absolvire, de logodnă sau o reuniune de familie, acest tort va fi punctul culminant al mesei de deserturi.

Tortul cu pișcoturi și fructe proaspete este o adevărată operă de artă culinară, conceput pentru a impresiona atât prin gust, cât și prin aspect. Este un adevărat festin, iar la fiecare felie, te întâmpină un contrast perfect între texturi. Aromele se îmbină armonios și se completează ideal cu gustul fructelor proaspete.

Acest tort este mai mult decât un simplu desert, este o experiență completă, menită să aducă bucurie și încântare la orice masă festivă, cu un aspect impresionant și divin, lăsând o amintire de neuitat pentru toți cei care îl gustă.

Citește și: Clătite umplute cu brânză ricotta și dulceață. O opțiune de desert atractivă și delicioasă!

tort
Tort cu pișcoturi și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Macarons mov cu cremă de afine. Un plus de culoare și rafinament!

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru blatul de vanilie

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

- 6 ouă la temperatura camerei
- 300 g de zahăr
- 250 g de făină
- 1 plic de praf de copt
- 1 praf de sare
- 200 ml de lapte
- 100 g de unt
- 2 lingurițe de extract de vanilie

Ingrediente pentru crema de frișcă
- 600 ml de smântână pentru frișcă, foarte rece
- 100 g de zahăr pudră
- 2 lingurițe de extract de vanilie

Ingrediente pentru sirop
- 200 ml de apă
- 100 g de zahăr
- 1 linguriță de extract de vanilie

Ingrediente pentru decor
- 200 g de pișcoturi
- 200 g de căpșune proaspete, tăiate în jumătăți
- 200 g de mure proaspete

tort cu piscoturi
Tort cu pișcoturi și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare blat de vanilie

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  2. Ungeți și tapetați cu hârtie de copt trei tăvi rotunde de 20-22 cm diametru.
  3. Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul până când devin spumoase și de culoare deschisă (aproximativ 5-7 minute). Adăugați extractul de vanilie și amestecați bine.
  4. Într-un alt bol, cerniți făina, praful de copt și sarea.
    Adăugați treptat ingredientele uscate în amestecul de ouă și zahăr, amestecând ușor cu o spatulă sau la viteză mică, până când se omogenizează.
  5. Într-o crăticioară mică, încălziți laptele și untul până când untul se topește și amestecul este fierbinte, dar nu clocotește. Turnați treptat laptele fierbinte în compoziție, amestecând constant până când aluatul devine omogen și fără cocoloașe.
  6. Împărțiți aluatul în mod egal în cele trei tăvi pregătite. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute, până când trec testul scobitorii (scobitoarea introdusă în centru iese curată).
  7. Lăsați blaturile să se răcească în tăvi timp de 10 minute, apoi scoateți-le pe grătare de răcire  pentru a se răci complet.

Mod de preparare crema de frișcă și sirop

  1. Într-un bol mare și rece, bateți smântâna pentru frișcă până începe să se îngroașe. Adăugați zahărul pudră și extractul de vanilie și continuați să bateți până când frișca formează vârfuri tari. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, pentru a nu se transforma în unt.
  2. Într-o crăticioară mică, combinați apa și zahărul și aduceți la fierbere, amestecând până când zahărul se dizolvă complet. Luați crăticioara de pe foc și adăugați extractul de vanilie. Lăsați siropul să se răcească complet.

Asamblarea, decorarea și servirea

  1. Dacă blaturile sunt bombate, nivelează-le cu un cuțit zimțat pentru a obține suprafețe plane. Folosiți o pensulă de patiserie pentru a însiropa fiecare blat, asigurându-vă că sunt bine însiropate pentru a fi umede și aromate.
  2. Așezați primul blat pe un platou de servire. Întindeți un strat generos de cremă de frișcă peste blat. Așezați al doilea blat deasupra și repetați procesul cu crema de frișcă. Așezați al treilea blat și întindeți un strat generos de cremă de frișcă pe partea superioară și pe părțile laterale ale tortului.
  3. Așezați pișcoturile întregi, vertical, în jurul tortului, presând ușor pentru a se lipi de crema de frișcă. Aranjați căpșunele și murele proaspete pe partea superioară a tortului, creând un decor atrăgător și colorat.
  4. Lăsați tortul să se răcească la frigider pentru cel puțin 1-2 ore înainte de servire, pentru a permite aromelor să se îmbine și crema să se stabilizeze. Tăiați felii și bucurați-vă de acest tort delicios. Poftă bună!

retete de prajituri de casa
Tort cu pișcoturi și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Macarons mov cu cremă de afine. Un plus de culoare și rafinament!, pentru delicate prăjituri franțuzești, cu o coajă crocantă și un interior moale, colorate vibrant în mov și umplute cu o cremă fină de afine. Fiecare mușcătură oferă un echilibru perfect, fiind o încântare din toate punctele de vedere.

retete pentru desert
Tort cu pișcoturi și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Praline de ciocolată. Savurate într-o seară liniștită, aceste praline vă vor oferi o experiență deosebită!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies