Tortul cu sarlota si fructe se face imediat pentru ca nu necesita coacere. Mai mult, este pentru orice buzunar, nefiind costisitor.
Ingrediente- Tort cu fructe
un pachet piscoturi(400g)
fructe(mandarine,kiwi,ananas)
400-500ml frisca lichida
CREMA:
4 galbenusuri
150-200g zahar
50-60g amidon
500ml lapte
vanilie
un plic gelatina si un plic intaritor pt frisca
SIROP:
250ML APA
150G ZAHAR
arome
Mod de preparare
CREMA:
-punem laptele la fiert
-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie(eu am pus portocala)
-dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte
-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema si o punem la racit
-gelatina o preparam conform instructiunilor de pe plic si o adaugam in crema
-intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider
-dupa ce crema si frisca s-au racit le amestecam si mai mixam putin,apoi dam din nou la rece aprox 30min
-in crema adaugam si fructele si mai dam
SIROPUL:amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca
ASAMBLARE
-avem nevoie de o oala mai mare cu pereti inalti cat piscoturile pe care o tapetam cu folie alimentara atat pe fund cat si pe pereti
-in fundul vasului ornam cu fructe(aceasta va fi partea de sus a tortului)
-luam fiecare piscot si il scufundam in sirop(atentie sa nu lasati mult k se sfarama) si tapetam pereti vasului asezan piscoturilr in picioare unele langa altele
-peste fructe
-peste piscoturi turnam si restul cremei si acoperim cu alt strat de piscoturi(acesta va fi partea de jos)
-acoperim vasul si il dam la rece(ideal este sa-l faceti seara si sa-l lasati pana a doua zi sa se raceasca bine
-a doua zi puneti deasupra oalei un platou si apoi rasturnati printr-o miscare brusca tortul
-daca doriti puteti sa-l mai ornati cu frisca si fructe
Sursa: culinar.bzi