Tortul cu trei feluri de ciocolata este o reteta de tort deosebit ce merita a fi incercat cu siguranta.
Ingrediente
Blatul de ciocolata:
60 g de migdale pudra
100 g zahar pudra (60+40)
20 g cacao
4 albusuri
un varf de sare
Mousse de ciocolata alba:
125 ml de smantana lichida dulce eu am inlocuit cu frisca
250g ciocolata alba
2g gelatina 1 foaie
300 ml frisca neindulcita
Mousse de ciocolata cu lapte:
125 ml frisca lichida
160 gr, ciocolata cu lapte
1 foaie
100 grame frisca batuta
Mousse de ciocolata amaruie:
125 ml de frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
110 ml frisca batuta
1 foaie de gelatina
Mod de preparare
Blatul de ciocolata:
Amestecati bine migdalele, 60 g zahar pudra si cacao.Bateti albusurile spuma cu varful de sare si adaugati zaharul pudra putin cate putin -40 gr.
Turnati compozitia, cam 1 cm grosime in forma pusa pe o hartie de copt si lasati-o la cuptor 15 minute.
Imediat ce ati scos blatul din cuptor rasturnati si scoateti hartia. Lasati-l la racit.
Mousse de ciocolata alba:
Se pune la inmuiat in apa rece gelatina- o foaie.
Se pregateste frisca.
Se pune pe foc smantana si se da in clocot- se foloseste frisca 125 ml.
Se adauga ciocolata alba rasa si se amesteca sa se topeasca.
Se scoate gelatina din apa rece se baga in microunde la 40 de grade 50 secunde si am pune peste ciocolata alba.
Lasti crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugati frisca.
Celelalte doua mousse-uri se prepara la fel.
Se pun cele trei creme peste blatul racit
Se pune la rece cateva ore.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro