Tort cu zmeură. Pe cât de bine arată, pe atât de gustos este!

Tort cu zmeură. Pe cât de bine arată, pe atât de gustos este!

Tort cu zmeură

Tortul cu zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu zmeură.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort cu zmeură, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort cu zmeură

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Supă de roșii. Secretul constă în coacerea roșiilor!

retete de gustare
Tort cu zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci o lămâie în fiecare zi

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp de preparare – o ora

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

tort cu fructe
Tort cu zmeură[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 3 linguri de apă rece
  • Un pliculeț de praf de copt

ingrediente pentru crema

  • 300 g de iaurt cu zmeură
  • 200 g de zmeură congelată
  • Compot de zmeură
  • 20 g de gelatină
  • 550 ml de frișcă da
  • 5 linguri de zahăr

tort cu zmeura
Tort cu zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

ingrediente pentru decor

  • 350 ml de frișcă
  • 300 g de zmeura

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Tort cu zmeură[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, vom începe să pregătim blatul, pentru această delicioasă rețetă de tort cu zmeură. Așadar, vom separa albușurile de gălbenușuri, în 2 boluri separate, pentru ca ulterior să batem, pentru prima dată, albușurile, cu ajutorul unui mixer, până vom obține o spumă tare. Ulterior, după ce am obținut această spumă, vom adăuga treptat și cantitatea de zahăr, dar și lingurile de apă, și vom continua să amestecăm cu mixerul până când vom obține o bezea
    lucioasă. După acest pas, a venit momentul să adăugăm și gălbenușurile în compoziția noastră, rând pe rând, timp în care vom mixa după fiecare gălbenuș adăugat.
  2. Acum a venit momentul să renunțăm la mixer și să amestecăm în ingredientele noastre folosind o lingură de lemn, moment în care vom adăuga în compoziția noastră și praful de copt, pe care l-am încorporat în cantitatea de făină menționată. Este necesar să adăugăm treptat, folosind o lingură, din calitatea de făină amestecată cu praful de copt, și să amestecăm ușor cu lingura de lemn.
  3. Preîncălzim cuptorul la 180 °C, iar într-o tavă rotundă cu pereții detașabili vom adăuga toată compoziția noastră pentru blat, iar ulterior tava se va introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute, sau până când vom face proba cu scobitoarea, iar blatul este îndeajuns de copt. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, dar și blatul din tavă, îl vom răsturna pe o suprafață plată și îl vom lăsa să se răcească complet.
  4. A venit momentul să preparăm și crema noastră delicioasă pentru tort, motiv pentru care, va avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga, pentru început, săptămâna pentru că pe care o vom bate foarte bine cu mixerul, iar ulterior vom introduce bolul în frigider pentru a sta la rece.
  5. Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari vom adăuga iaurtul de zmeura, dar și zahăr și amestecând puțin. Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite vom adăuga și gelatina, alături de apa rece și vom aștepta ca, conținut să se umfle.
  6. Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite în care vom adăuga zeama de la compotul de zmeură și vom lăsa conținutul să fiarbă. În momentul în care a ajuns la punctul de fierbere, vom stinge focul și vom adăuga gelatina, amestecând până când se va dizolva complet. Ulterior, această cantitate se va turna peste iaurtul de zmeura din bol. Amestecând foarte bine, iar ulterior scoatem frișca din frigider și o adăugăm peste iaurtul de zmeură si amestecăm.
  7. Acum a venit momentul să tăiem în 5 bucăți cât se poate de egale, blatul nostru, și să ne apucăm de asamblare. Așadar, pe un platou punem câteva linguri din sucul de compot, apoi vom așeza prima parte de blat, îl vom însiropa, vom împărți de asemenea și crema de zmeură în 5 părți cât se poate de egale, pentru a așeza mai apoi primul strat de cremă peste blatul nostru, deasupra așezăm și câteva bucăți de zmeură congelată, iar procesul se repetă până când toate bucățile de blat, dar și crema sunt utilizate complet.
  8. Tortul se va decora în final cu crema de frișcă, atât deasupra cât și în părțile laterale, iar deasupra așezăm câteva bucăți de zmeură proaspătă, iar rețeta de astăzi este gata de servit, după ce vom lăsa tortul peste noapte la frigider, sau măcar 2 ore. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Tort cu zmeură[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Clătite americane cu sirop de arțar. Un mod delicios de a îți începe dimineața!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies