Crema usoara de piersici cat si decorul pot fi adaptate in functie de ocazia la care se serveste acest tort delicios cu fructe.
Ingrediente blat:
6 oua,
6 linguri de ulei,
o cana zahar,
o cana faina,
un plic praf de copt,
un plic zahar vanilat
Ingrediente crema:
un kg iaurt cu piersici,
300 ml frisca,
300 grame piersici din compot taiate bucati mici,
30 grame gelatina hidratata in
200 ml suc de la compotul de piersici,
100 grame zahar
Mod preparare
Se bat albusurile tari cu zaharul si galbenusurile cu uleiul, apoi se amesteca si se adauga faina si praful de copt. Se coace intr-o tava mare de aragaz pe hartie de copt. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in triunghiuri.
Se captuseste un castron cu film transparent si apoi cu triunghiurile de blat si apoi se trece la preparat crema.
Se bate frisca si se amesteca cu iaurtul si cu bucatile de piersica, apoi cu gelatina topita, si se toarna peste blatul pregatit mai devreme. Se acopera cu alte bucati de blat si se da la frigider pana a doua zi
Dupa ce se rastoarna pe platou, se acopera tortul cu pasta de zahar si se taie cate o felie repede ca ne ploua in gura.
Acest tort usor poate fi decorat in functie de ocazia la care se serveste, de asemenea, il puteti pregati cu fructele de sezon pe care le gasiti.
Reteta tortului cupola cu crema de piersici a fost propusa de FlorentinaG pe forum culinar.
Serviti tortul cupola cu crema de piersici de la rece.
Sursa
Ingrediente blat:
6 oua,
6 linguri de ulei,
o cana zahar,
o cana faina,
un plic praf
de copt,
un plic zahar vanilat
Ingrediente crema: un kg iaurt cu piersici,
300 ml frisca,
300 grame piersici din compot taiate bucati mici,
30 grame gelatina hidratata in 200 ml suc de la compotul de piersici,
100 grame zahar
Mod preparare
Se bat albusurile tari cu zaharul si galbenusurile cu uleiul, apoi se amesteca si se adauga faina si praful de copt.
Se coace intr-o tava mare de aragaz pe hartie de copt. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in triunghiuri.Se captuseste un castron cu film transparent si apoi cu triunghiurile de blat si apoi se trece la preparat crema.
Se bate frisca si se amesteca cu iaurtul si cu bucatile de piersica, apoi cu gelatina topita, si se toarna peste blatul pregatit mai devreme. Se acopera cu alte bucati de blat si se da la frigider pana a doua zi Dupa ce se rastoarna pe platou, se acopera tortul cu pasta de zahar si se taie cate o felie
repede ca ne ploua in gura.
Acest tort usor poate fi decorat in functie de ocazia la care se serveste, de asemenea, il puteti pregati cu fructele de sezon pe care le gasiti.
Reteta tortului cupola cu crema de piersici a fost propusa de FlorentinaG pe forum culinar.Serviti tortul cupola cu crema de piersici de la rece.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro