Vedeta a pregătit un tort inedit, din straturi de clătite și a explicat, pas cu pas, care este rețeta.
Rețetele delicioase și inedite nu lipsesc niciodată de pe conturile de socializare ale Annei Lesko, iar aceasta reușește să surprindă întotdeauna, mai ales cu bucate tradiționale din zona ei, încercând să aducă de fiecare dată curiozitatea în rândul urmăritorilor, fapt care îi și reușește. Astfel, de la mâncăruri simple până la cele mai complexe, aduce un zâmbet pe buzele tuturor iubitorilor gastronomiei, care vor să încerce un nou preparat.
Aluat clătite:
- 8 ouă
- 1 l lapte 3,5
- 10 linguri de zahăr
- 2 linguri de ulei
- 4 linguri de apă minerală
- 2 zahăr vanilinat
- 20 de linguri de făină
Cremă:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 1 kg de smântână 24%
- 10 linguri zahăr pudră (după gust)
Umplutură clătite:
- 4 borcane de vișine în propriul suc
- 150 ml lapte condensat
- 1 ciocolată neagră
Cum pregătește Anna Lesko tortul „Cușma lui Guguță?”
Începe prin a realiza clătitele, menționând toate ingredientele de care are nevoie, apoi urmează crema, din smântână și zahăr pudră după gust. Umple clătitele cu vișine în suc propriu, le rulează și le așează în tavă, ulterior vine cu un strat de cremă, iar tortul este realizat în straturi, sub formă de piramidă, până la ultima clătită. Deasupra ei a adăugat și lapte condensat, apoi rade ciocolată neagră. Lasă tortul la frigider până a doua zi. „Vă propun să facem „Cușma lui Guguță.” Avem nevoie de ingrediente pentru o cremă spumoasă și aluat pentru clătite. Eu fac, de obicei, clătite nu atât de pufoase, dar cărnoase. Evit o clătită groasă. Cât despre crema spumoasă, avem nevoie de smântână grasă, de zahăr pudră și îndrăznesc să pun și câteva linguri de lapte condensat. Și clătitele le vom umple cu vișină în propriul suc și vom adăuga foarte multă cremă. Adăugăm zahărul pudră. După ce am turnat primul strat, turnăm cremă și următorul strat. Un pic de lapte condensat și punem și ultimul strat, reprezentând o singură clătită. Am făcut o piramidă. Pe deasupra vom rade ciocolată neagră. „Cușma lui Guguță” merge la frigider și o vom servi a doua zi.”, a povestit Anna Lesko.