Tortul de bezea este unul dintre cele mai rafinate deserturi pe care e poți prepara acasă. Cu această rețetă nu ai cum să dai greș niciodată. Este mult prea gustos ca să fie refuzat de cineva.
Torturile de bezea, cunoscute și sub numele de torturi Pavlova, sunt absolut delicioase. Chiar dacă durează mai mult pentru a pregăti un astfel de desert, trebuie să recunoaștem că merită tot efortul.
Tortul de bezea, cel mai bun desert pregătit acasă
Este week-end și vreți să faceți un desert delicios, cu care să vă impresionați persoanele dragi? Încercați un tort de bezea. Nu vă panicați, sună sofisticat, dar nu este atât de complicat pe cât pare.
Tortul de bezea se face repede, doar că durează mai mult coacerea lui. În plus, este un desert cu care puteți să vă jucați, în funcție de preferințele fiecăruia. Asta înseamnă că blaturile de bezea se pot umple cu orice doriți dumneavoastră, de la ciocolată, la frișcă sau cremă de vanilie cu fructe.
pentru foile de bezea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 8 albușuri
- 500 g zahăr
- o linguriță de zeamă de lămâie
- un praf de sare
pentru cremă
- 6 ouă
- 12 linguri de zahăr
- 50 g cacao
- 250 g unt
- două fiole esență de rom
Cum se prepară tortul de bezea
Fiind vorba despre bezea, în primul rând trebuie să încălziți cuptorul la 125 de grade Celsius. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Zahărul se adaugă puțin câte puțin, în timp ce mixați albușurile în continuare. În același timp, puneți și zeama de lămâie.
La final, trebuie să aveți o compoziție care stă pe mixer și nu cade atunci când întoarceți vasul invers. De asemenea, zahărul trebuie să fie topit în totalitate. Veți avea nevoie de trei tăvi tapetate cu hârtie de copt.
Desenați pe fiecare hârtie un cerc și turnați bezea doar în locul respectiv. Nivelați foarte bine cu o spatulă cercurile, înainte de a le băga la cuptor. Blaturile de bezea vor fi coapte după o oră și jumătate sau chiar două ore. Aveți grijă că după primele 30 de minute, trebuie să deschideți puțin ușa cuptorului și să o lăsați așa până la final.
Între timp, puteți să pregătiți crema de ciocolată. Mixați foarte bine ouăle întregi cu zahărul și după aceea le puneți pe baie de aburi. În timpul acesta, mixați în continuare, până când compoziția se va îngroșa.
Cacaoa se pune puțin câte puțin, în timp ce amestecați. Crema trebuie lăsată să se răcească. Mixați untul până obțineți o spumă și adăugați esența de rom. Peste acest amestec turnați compoziția de ouă și mixați foarte bine. Rezultatul final trebuie să fie o cremă pufoasă. După aceea, începeți să asamblați tortul de bezea. Puneți cremă între fiecare foaie de blat, dar și deasupra tortului. Încercați să și îmbrăcați puțin tortul cu cremă, dar să nu apăsați pe foi, pentru că se vor rupe.
Puteți orna tortul cu fructe, cu bucăți de ciocolată albă sau neagră sau chiar și cu puțină frișcă.