Tortul de biscuiti este unul dintre cele mai delicioase deserturi cu care poti impaca gusturile tuturor membrilor familiei, de la mic la mare.
Ingrediente
500 g biscuiti populari
200 g zahar pudra
300 g unt
50 g cacao
2 galbenusuri
Pentru sirop
250 g zahar
300 ml lapte
2 fiole de
Mod de preparare
Crema pentru tort se face prin amestecarea untului cu zaharul pudra, galbenusurile si cacao. Amesteca-le pana se obtine o pasta foarte fina.
Prepara si siropul. Fierbe laptele cu zahar si lasa-l la racit. Adauga esenta de rom cand laptele este racit, pentru a-si pastra aroma.
Asaza un strat de biscuiti pe fundul unei tavi dreptunghiulare. Stropeste biscuitii cu sirop, pune un strat de crema si ia-o de la capat, cu biscuitii, siropul si crema.
Imparte crema astfel incat ultimul strat al tortului sa fie de crema si sa iti ajunga sa il ungi si pe deasupra. Tortul se tine la frigider 1-2 ore si se poate consuma si cu frisca pe deasupra sau cu nuci pisate.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro