Tortul de casa la tigaie este extrem de bun! Se face in doar 30 de minute si gustul te cucereste de la prima inghititura.
Ingrediente:
80 gr unt
2 linguri de miere de albine
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
70 gr zahar
2 oua mai mici
2 lingurite de smantana
1.5 pahar faina
biscuiti faramitati, ciocolata, nuci
Mod de preparare:
1. Topeste untul, apoi pune peste el bicarbonatul si mierea. Amestecul trebuie sa fiarba si sa faca spume.
2. Freaca ouale cu zaharul, apoi cu smantana. Tot acum poti pune si faina.
3. Framanta aluatul bine si imparte-l in 4 sau in 5.
4. Trece cu sucitorul peste fiecare bucata de aluat.
5. Pune "turtitele" la prajit, pe ambele parti, la foc mediu. Tigaia trebuie sa fie ca la clatite. Turtitele trebuie intoarse dupa 2-3 minute.
6. Pregateste-ti crema preferata si intinde-o pe turtite, apoi asambleaza "tortul".
Serveste tortul cu nuci, ciocolata si nu numai.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro