Tortul de ciocolată cu cafea se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort de ciocolată cu cafea.
Rețetă de tort de ciocolată cu cafea
Rețeta delicioasă de tort de ciocolată cu cafea, absolut minunat, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de tort de ciocolată cu cafea este de o oră
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o oră și 30 de minute
Rețeta de tort de ciocolată cu cafea este pentru 6 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Băuturi fără zahăr. 3 opțiuni sănătoase și delicioase
Ingrediente – tort de ciocolată cu cafea
Ingrediente pentru blat
- 400 g de zahăr
- 350 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- 100 g de cacao
- o linguriță de sare
- 4 ouă
- 350 ml de iaurt, la temperatura camerei
- 200 g de unt topit
- 300 ml de cafea cu lapte
ingrediente pentru cremă (Opțional)
- 500 g de ciocolată cu lapte sau amăruie
- 300 ml de smântână lichidă
- o lingură și jumătate de zahăr brun
- 3 linguri de miere
- 4 linguri de unt
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele
Mod de preparare - tort de ciocolată cu cafea
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să începem prin a încinge cuptorul la 180 °C, iar ulterior să tapetăm cu unt și să așezăm hârtie de copt într-o tavă de cuptor, rotundă, cu pereții înalți, pentru blat.
- În continuare, vom avea nevoie de un bol mare de mixer, în care vom adăuga ouăle, smântâna, zahărul, și untul topit. Toate aceste ingrediente, se amestecă bine de tot cu mixerul, timp de aproximativ 5 minute, la viteză medie. Într-un bol separat, vom amesteca făina pe care o cernem, alături de sare, praf de copt, și cacao. Amestecăm bine ingredientele, iar apoi, treptat, le adăugăm peste prima compoziție pe care am amestecat o cu mixerul. În continuare, trebuie să punem și cafeaua cu lapte, pe care o vom amesteca cu restul ingredientelor până vom avea o compoziție cât mai omogenă cu putință.
- Ulterior virgula vom turna tortul nostru în tava pregătită, pentru a o introduce în cuptor de regulă la o temperatură de 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când observăm că este copt îndeajuns de bine.
- După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, iar ulterior și tortul din tavă, pentru a lăsa să se răcească la temperatura camerei, peste noapte, după ce acoperim cu folie alimentară. Acest tort se poate servi și simplu, însă dacă vă doriți să-i adăugați și o cremă de ciocolată, o puteți prepara imediat.
- Așadar, dacă ați optat și pentru a adăuga peste acesta o cremă de ciocolată în plus, tot ce trebuie să faceți este să tocați ciocolata și să o puneți într-un vas mare. Vom avea nevoie și de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga smântâna lichidă virgule zahărul, mierea, dar și untul. Aducem conținutul la punctul de fierbere până când untul s-a topit complet iar frișca este fierbinte. Abia apoi vom ști că este momentul să turnăm peste ciocolată acest amestec, pe care îl vom lăsa să stea pe foc pentru încă aproximativ 2 minute, iar imediat apoi vom începe să amestecăm cu telul când vom obține o cremă lucioasă iar ciocolata, este topită. Crema de ciocolată trebuie să stea în frigider peste noapte, pentru ca dimineața să fie numai bună de ornat tortul.
- Rețeta de tort de ciocolată cu cafea este gata și se poate servi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.