Tortul de ciocolată cu cireșe se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort de ciocolată cu cireșe.
Rețetă de Tort de ciocolată cu cireșe
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi. Curcubeu pe cerul gurii!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Cheesecake cu mousse de zmeură. Gustos și doar din priviri!
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 8 ouă
- 9 linguri de făină
- 8 linguri de zahăr
- 8 linguri de ulei
- 100 g de ciocolată topită
- un pliculeț de praf de copt
- Sare
- 3 linguri de pudră de cacao
Ingrediente pentru cremă
- 550 g de cremă de mascarpone
- 150 g de ciocolată albă
- 300 g de smântână pentru frișcă
- 4 linguri de zahar pudra
- 450 g de cireșe
ingrediente pentru glazură
- 250 g de ciocolată albă/neagră
- 100 g de unt
- 150 ml de lapte
- sirop, după preferințe
- suc proaspăt de fructe sau zeamă de la compot, după preferințe
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara blatul. Prin urmare, vom avea nevoie de 2 boluri diferite în care vom separa albușurile de gălbenușurile de la ouă. În bolul în care am adăugat albușurile, vom adăuga și un praf de sare, și le vom bate foarte bine spumă. Imediat apoi, tot în acest bol vom adăuga și zahărul, iar cu ajutorul unui mixer vom amesteca toate ingredientele până când vom obține o bezea netedă. Tot aici vom încorpora acum și gălbenușurile și vom mixa pentru a le omogeniza. Cernem foarte bine și făina în care am adăugat deja și praful de copt, și adăugăm tot în acest bol, amestecând treptat, până când se încorporează. Odată încorporate aceste ingrediente vom adăuga și ciocolată topită, uleiul, dar și pudra de cacao și de asemenea vom amesteca până când se vor omogeniza toate ingredientele, pentru ca ulterior să turnăm toată compoziția într-o tavă rotundă, cu pereții detașabili, în care am așezat hârtie de copt.
- Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ o oră. După acest interval de timp vom scoate tava din cuptor și vom lăsa blatul să se răcească complet, timp în care vom pregăti și siropul cu zahăr, sau zeama de la un compot de cireșe sau vișine, în funcție de preferințe, pentru a insiropa ulterior blatul nostru.
- Acum a venit momentul să preparăm și crema noastră pentru tort, iar primul pas este să topim ciocolata pe baie de aburi. Odată topită ciocolata o vom amesteca într-un bol de dimensiuni mai mari, alături de crema de mascarpone până când se vor încorpora. Separat vom bate smântâna pentru frișcă, în care am adăugat și zahărul, iar abia după ce aceste 2 ingrediente s-au încorporat complet le vom combina cu amestecul din celălalt bol în care se află crema de mascarpone.
- Odată ce am obținut și crema noastră pentru tort, tot ce trebuie să facem este să tăiem blatul în 3 straturi, insiropăm, și să începem asamblarea tortului. Așadar, pe un platou rotund vom așeza un prim strat de blat, ulterior vom întinde cu ajutorul unei spatule și un strat de cremă, în care vom așeza și cireșele și le vom acoperi tot cu crema. Important aici este ca fructele să se afle la mijlocul stratului de cremă. Procesul se repetă și cu al 2-lea strat de blat, pe care îl vom însiropa și vom adăuga restul de cremă dar și fructele la mijloc și nu în ultimul rând vom așeza și ultimul strat însiropat de blat.
- Acum că tortul nostru este gata putem prepara și glazura, și vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăugat toate ingredientele, se pune în cuptorul cu microunde pentru ca ciocolata să se topească. Pentru această glazură este nevoie în primul rând de ciocolată albă, dar dacă doriți, puteți înjumătăți ingredientele pentru a obține și glazură de ciocolată neagră. După ce s-a topit ciocolata, în orice caz, vom amesteca foarte bine ingredientele, iar ulterior vom glazura tortul nostru și îl vom orna așa cum dorim. Totul se va pune în frigider timp de câteva ore, ia rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.