Tortul de ciocolata “Padurea Alba”, un contrast al retetei similare, Padurea Neagra, este desertul perfect la finalul primaverii-inceputul verii, cand cele mai gustoase fructe umplu pietele.
INGREDIENTE
200 g faina
2 lingurite praf de copt
100 g unt
esenta de vanilie
125 ml lapte
2 oua
200 g zahar
un praf sare
INGREDIENTE PENTRU SIROP
apa
zahar
esenta vanilie
INGREDIENTE PENTRU ORNAT
300 g capsuni/cirese
ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Combina ingredientele uscate intre ele (zaharul, faina, praful de copt si sarea). Incorporeaza untul taiat cubulete, pana cand compozitia capata un aspect granulat si umed.
Adauga ouale pe rand, urmate de esenta de vanilie si lapte. Odata omogenizata compozitia, toarn-o intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor pentru cca 25-35 minute la 180 grade, sau pana cand blatul trece testul scobitorii.
Bate smantana pentru frisca cu zaharul si esenta de vanilie. Pune doua parti egale de apa si zahar (1:1) la fiert. Cand zaharul s-a topit complet, adauga esenta de vanilie.