Tort de ciocolata, vegan si fara gluten! Nu ai mai mancat asa ceva!

Tort de ciocolata, vegan si fara gluten! Nu ai mai mancat asa ceva!
Tort de ciocolata, vegan si fara gluten! Nu ai mai mancat asa ceva!

Aceasta reteta de tort este delicioasa si poate fi consumata fara probleme de catre vegani.

 

Ingrediente
Pentru blat:
1.5 cana (~220g) faina fara gluten
1 cana (200g) zahar brun
1/2 cana (48g) pudra de cacao
1+ ¼ lingurita praf de copt
½ lingurita sare
1 cana (240ml) lapte vegetal (soia, orez, migdale, etc)
2 lingurite (10ml) esenta de vanilie
½ cana (120ml) ulei de masline
2 linguri (30g)
piure de mere
1 lingura (15ml) otet de mere
1 lingura seminte de in, 3 linguri apa fierbinte (pentru un “ou” vegan)
Pentru crema de ciocolata Ganache
300g ciocolata neagra vegana
1 cana (240ml) lapte de cocos
2 linguri (8g) ulei de cocos
2 – 2.5
cani (250g – ~310g) zahar pudra
Preparare
Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti una sau doua tavi rotunde cu ulei de cocos si decupati fasii de hartie de copt pe care le veti pune pe marginile interioare ale tavii/-lor.
Turnati faina si pudra de cacao intr-un vas pentru amestecat.
Adaugati zaharul, faina si sarea si amestecati.
Preparati “oul” vegan amestecand o lingura de seminte de in cu 3 linguri de apa fierbinte, dupa care lasati compozitia sa se lege timp de 1 minut.
Adaugati laptele vegetal, esenta de vanilie, uleiul de masline, otetul, piureul de mere si amestecati ingredientele intre ele.
Adaugati oul vegan si amestecati.
Impartiti aluatul obtinut in 2 si asezati-l in cele 2 tavi sau, daca aveti o singura tava rotunda, turnati toata compozitia in el, iar dupa ce se va coace, veti felia blatul in 2 jumatati. Coaceti timp de 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute verificati daca aluatul e copt facand testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea nu iese curata din aluat, mai !asati tava/tavile la cuptor timp de 5 minute.
Scoateti blatul/blaturile din cuptor si lasati-l/e la racorit.
Preparati crema vegana de ciocolata Ganache.
Puneti crema la frigider timp de o ora ca sa se intareasca.
Dupa ce s-a racit, amestecati-o din nou cu mixerul pana atinge consistenta dorita pentru a fi intinsa pe blat. Daca e prea lichida, mai adaugati ½ cana de zahar pudra.
Intindeti crema pe cele 2 blaturi/jumatati de blat.
Serviti tortul (se pastreaza proaspat la frigider pana la 4-5 zile).
Sursa

Ingrediente

Pentru blat:


1.5 cana (~220g) faina fara gluten
1 cana (200g) zahar brun
1/2 cana (48g) pudra de cacao
1+ ¼ lingurita praf de copt
½ lingurita sare
1 cana (240ml) lapte vegetal (soia, orez, migdale, etc)
2 lingurite (10ml) esenta de vanilie
½ cana (120ml) ulei de masline
2 linguri (30g) piure de mere
1 lingura (15ml)

otet de mere
1 lingura seminte de in, 3 linguri apa fierbinte (pentru un “ou” vegan)

Pentru crema de ciocolata Ganache

300g ciocolata neagra vegana
1 cana (240ml) lapte de cocos
2 linguri (8g) ulei de cocos
2 – 2.5 cani (250g – ~310g) zahar pudra

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Preparare

Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Ungeti una sau doua tavi rotunde cu ulei de cocos si decupati fasii de hartie de copt pe care le veti pune pe marginile interioare ale tavii/-lor.

Turnati faina si pudra de cacao intr-un vas pentru amestecat.Adaugati zaharul, faina si sarea si amestecati.

Preparati “oul” vegan amestecand o lingura de seminte de in cu 3 linguri de apa fierbinte, dupa care lasati compozitia sa se lege timp de 1 minut.

Adaugati laptele vegetal, esenta de vanilie, uleiul de masline, otetul, piureul de mere si amestecati ingredientele intre ele.Adaugati oul vegan si amestecati.

Impartiti aluatul obtinut in 2 si asezati-l in cele 2 tavi sau, daca aveti o singura tava rotunda, turnati toata compozitia in el, iar dupa ce se va coace, veti felia blatul in 2 jumatati. Coaceti timp de 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute verificati daca aluatul e copt facand testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea nu iese curata din aluat, mai !asati tava/tavile la cuptor timp de 5 minute.Scoateti blatul/blaturile din cuptor si lasati-l/e la racorit.Preparati crema vegana de ciocolata Ganache.

Puneti crema la frigider timp de o ora ca sa se intareasca.Dupa ce s-a racit, amestecati-o din nou cu mixerul pana atinge consistenta dorita pentru a fi intinsa pe blat. Daca e prea lichida, mai adaugati ½ cana de zahar pudra.

Intindeti crema pe cele 2 blaturi/jumatati de blat.

Serviti tortul (se pastreaza proaspat la frigider pana la 4-5 zile).

Sursa

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies