Tortul de morcovi cu glazură de cremă de brânză se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea
Rețetă de Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză
Rețeta delicioasă de Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză, absolut minunat, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză este de o ora
Timp de preparare - o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total - 2 ore
Rețeta de Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză este pentru 6 persoane
Ingrediente – Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză
- 400 g morcovi
- 300 g faina
- 300 g zahar granulat
- O linguriță de scorțișoară
- Un sfert de linguriță de ghimbir măcinat
- Un sfert de linguriță de anason stelat
- Un sfert de linguriță de cardamon
- 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare de mare
- 200 ml ulei
- 5 oua, la temperatură camerei
- 100 g nuci
- 100 g stafide
- 300 g de brânză cremă, la temperatura camerei
- 200 g unt, la temperatura camerei
- O esență de vanilie
- 300 g zahar pudra
- Morcovi din marțipan (opțional)
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Plăcintă cu brânză și miere. Călătorie gustativă în inima aromelor și texturilor autentice!
Mod de preparare - Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză, este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180°C, iar ulterior să pregătim și tava, pe care o vom tapeta cu hârtie de copt.
- În continuare, tot ce trebuie să faceți este să decojiți și să radeți toți morcovii. Atenție însă! Se recomandă ca aceștia să fie rași pe partea fină a răzătoarei, mai exact pe cea cu găuri mai mici. Tot acum vom toca și nucile, ingrediente pe care le vom pune deoparte, pentru moment.
- Acum a venit momentul să amestecați ingredientele uscate, mai exact făina, zahărul, condimentele, bicarbonatul de sodiu și sarea, într-un bol de dimensiuni mai mari, cu ajutorul unei linguri. Odată încorporate așa cum trebuie, toate aceste ingrediente, trebuie să adăugați și uleiul și să mai amestecați încă puțin. În continuare, vom adăuga și ouăle, rând pe rând, timp în care vom continua să amestecăm pentru a se încorpora. Acum vom adăuga și morcovii pe care i-am ras, nucile pe care le-am tocat, dar și stafidele pe care le vom încorpora cu ajutorul unei linguri.
- Toată compoziția se va turna în tavă și se va introduce în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ o oră. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, și vom lăsa să se răcească timp de aproximativ 20 de minute, pentru ca ulterior să transferăm pe un grătar, pentru a-l lăsa să se răcească complet.
- În acest interval de timp, ne vom ocupa de prepararea glazurii de cremă de brânză. Așadar, tot ce trebuie să facem este să batem împreună cu crema de brânză, untul moale și esența de vanilie, până când se omogenizează foarte bine, urmând ca mai departe să le batem pe acestea și cu zahărul pudră.
- Odată terminată crema, o vom întinde peste tort cu o paletă, iar desertul se va introduce în frigider, pentru câteva ore, însă nu înainte să se decoreze cu morcovii de marțipan (opțional), iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Gogoși pufoase, Carnival Fritters. Încearcă și tu noua rețetă!