Tort de morcovi pentru Paste! Reteta simpla, ieftina si delicioasa

Tort de morcovi pentru Paste! Reteta simpla, ieftina si delicioasa
Tort de morcovi pentru Paste! Reteta simpla, ieftina si delicioasa

Incearca acest tort de morcovi pentru Pasti! Se face rapid, ingredientele nu te vor costa multi bani si unde mai pui ca este absolut delicios.

Ingrediente:

Pentru blat:

3 oua
2 lingurite scortisoara
3/4 cana ulei
3/4 cana lapte batut
1 1/2 cani zahar
2 cani morcovi rasi
2 lingurite extract de vanilie
1/4 lingurita sare
2 cani faina
2 plicuri praf de copt
1 cana fulgi de nuca de cocos
1 cana nuci tocate marunt
1 cana stafide
200 gr ananas sfaramat cu furculita

Pentru crema:

1 cana de zahar pudra
500 gr smantana pentru frisca
2 cutii mascarpone, la temperatura camerei
1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare:

Preincalzeste cultorul la 180 grade Celsius. Unge o tava de tort cu ulei si tapeteaz-o cu hartie de copt. Intr-un bol incapator amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara.

Intr-un alt bol mixeaza ouale bine pana obtii o spuma. Adauga apoi laptele batut, uleiul, zaharul si vanilia. In tot acest timp continua sa mixezi. Cand obtii o compozitie omogena incporporeaza treptat amestecul de faina.

Intr-un alt bol amesteca morcovul, cocosul, nucile, stafidele si ananasul. Cu ajutorul unei linguri adauga amestecul peste cel preparat anterior si amesteca usor, folosind miscari circulare. Toarna compozitia tava si coace blatul timp de o ora.

Verifica daca acesta este copt cu ajutorul unei scobitori.

Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a-l taia. Intre timp prepara crema. Intr-un bol incapator mixeaza bine smantana pentru frisca pana se intareste. Separat, mixeaza branza mascarpone si adauga zaharul. Cand obtii o compozitie omogena incorporeaza vanilia si la final frisca din smantana.

Taie blatul in doua sau in trei (dupa preferinte) si adauga putina crema intre straturi crema obtinuta, avand grija sa pastrezi si pentru decor.

Tortul trebuie invelit in aceeasi crema.
La final, decoreaza torul dupa preferinte cu bomboane sau figurine specifice Pastelui.

Sursa



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Reteta incredibila! Foloseste-o o data la 5 ani si scapa de toate bolile

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies