Aceasta reteta de tort este foarte gustoasa. Te vei indragosti de gustul sau intens de cafea.
Rapid, gustos, racoritor, tortul de piscoturi cu cafea nu necesita coacere si nu pune probleme nici macar gospodinelor incepatoare.
Ingrediente
– 300 g piscoturi
– 200 g unt la temperatura camerei
– 200 g zahar
– 2 galbenusuri
– 1 cana esenta de cafea fara zahar
– 2 linguri coniac (optional)
Preparare
crema
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin o crema alba. Se adauga untul frecat spuma. Amestecand in continuare se adauga 2-3 linguri de esenta de cafea.
Tortul se asambleaza intr-un vas de iena sau in orice alta forma de tort doriti. Poate fi rotund sau patrat.Se incepe cu un rand de piscoturi si se termina cu un strat de crema. Inainte de asezarea in forma, piscoturile se trec prin esenta de cafea, la care se poate adauga dupa gust, coniac.
Se orneaza cu ciocolata neagra data pe razatoarea mare sau cu fulgi de migdale. Se tine o noapte, cel putin, la rece.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro