Tort de post cu ciocolata! Reteta asta te va cuceri!

Tort de post cu ciocolata! Reteta asta te va cuceri!
Tort de post cu ciocolata! Reteta asta te va cuceri!

Iata o reteta speciala pentru aceasta perioada, care poate fi preparata usor si care in mod sigur va aduce bucurie tuturor.

 

Ingrediente:
Blat- 420 gr faina
200 gr indulcitor Green Sugar
40 gr cacao neagra
2 lingurite
bicarbonat
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
150 ml ulei vegetal
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie
480 ml apa calda (sau cafea)
Crema
400 ml lapte de cocos
30 gr indulcitor Green Sugar
280 gr ciocolata neagra (de post)
1 praf de sare
1 lingurita cacao
Glazura
70 gr ciocolata neagra tocata
2 lingurite ulei de cocos (sau alt ulei vegetal
dar nu de masline)
Instructiuni:
Blat Preincalziti cuptorul la 170C si
tapetati doua tavi cu hartie de copt – 18 cm diametru. Daca tavile sunt mai mari, la aceasta cantitate nu veti mai obtine 4 straturi, ci cel mai probabil doua, si mai multa crema la mijloc. Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestcati bine. Turnati blatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti pana trece testul scobitorii, in jur de 30- 35 minute, insa cel mai sigur e sa verificati cu o scobitoare.
Nu vreti un blat necopt, dar nici nu vreti sa-l coaceti prea mult pentru ca se usuca. Cand blatul e copt, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, nivelati si taiati fiecare blat in jumatate.
Crema de ciocolata si cocos
Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si cu grija scurgeti tot lichidul.
Atentie! Conservele cu eumulsificatori, in special guar gum, s-ar putea sa nu se separe si sa nu se bata cum trebuie! Ce va ramane in conserva este grasimea laptelui de cocos, partea ce mai bogata si ceea ce veti folosi pentru aceasta crema. Puneti acest amestec intr-un vas, apoi adaugati ciocolata si Green Sugar. Puneti vasul pe baie de aburi si topiti ingredientele impreuna. Luati vasul de pe baie de aburi si dati la rece pentru 3- 4 ore.
Cu un mixer electric, mixati pana amestecul devine pufos, aerat. Daca vi se pare ca nu e suficient de teapan, mai adaugati 1- 2 lingurite de cacao. Umpleti tortul cu aceasta crema, insa pastrati suficienta crema pentru a-l acoperi in strat subtire. Odata tortul umplut si acoperit cu crema, dati la rece.
Glazura de ciocolata
Topiti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugati uleiul si amestecati sa se omogenizeze.
Lasati amestecul sa ajunga la temperatura camerei si turnati peste tort, lasand glazura sa se scurga pe margini. Serviti tortul de la rece, decorat dupa dorinta.
Sursa

Ingrediente:

Blat- 420 gr faina
200 gr indulcitor Green Sugar
40 gr cacao neagra
2 lingurite
bicarbonat
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
150 ml ulei vegetal
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie
480 ml apa calda (sau cafea) 

Crema



400 ml lapte de cocos
30 gr indulcitor Green Sugar
280 gr ciocolata neagra (de post)
1 praf de sare
1 lingurita cacao 

Glazura

70 gr ciocolata neagra tocata 
2 lingurite ulei de cocos (sau alt ulei vegetaldar nu de masline)

Instructiuni:


Blat Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati doua tavi cu hartie de copt – 18 cm diametru. Daca tavile sunt mai mari, la aceasta cantitate nu veti mai obtine 4 straturi, ci cel mai probabil doua, si mai multa crema la mijloc. Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestcati bine. Turnati blatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti pana trece testul scobitorii, in jur de 30- 35 minute, insa cel mai sigur e sa verificati cu o scobitoare. Nu vreti un blat necopt, dar nici nu vreti sa-l coaceti prea mult pentru ca se usuca. Cand blatul e copt, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, nivelati si taiati fiecare blat in jumatate. 

Crema de ciocolata si cocos

Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si cu grija scurgeti tot lichidul. Atentie! Conservele cu eumulsificatori, in special guar gum, s-ar putea sa nu se separe si sa nu se bata cum trebuie! Ce va ramane in conserva este grasimea laptelui de cocos, partea ce mai bogata si ceea ce veti folosi pentru aceasta crema. Puneti acest amestec intr-un vas, apoi adaugati ciocolata si Green Sugar. Puneti vasul pe baie de aburi si topiti ingredientele impreuna. Luati vasul de pe baie de aburi si dati la rece pentru 3- 4 ore. Cu un mixer electric, mixati pana amestecul devine pufos, aerat. Daca vi se pare ca nu e suficient de teapan, mai adaugati 1- 2 lingurite de cacao. Umpleti tortul cu aceasta crema, insa pastrati suficienta crema pentru a-l acoperi in strat subtire. Odata tortul umplut si acoperit cu crema, dati la rece.

Glazura de ciocolata

Topiti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugati uleiul si amestecati sa se omogenizeze. Lasati amestecul sa ajunga la temperatura camerei si turnati peste tort, lasand glazura sa se scurga pe margini. Serviti tortul de la rece, decorat dupa dorinta.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce sfat le oferă Claudia Pătrășcanu, femeilor de pretutindeni, pentru a se aprecia mai mult? "Doamnelor, iubiți-vă! Faceți ce nu ați făcut pană acum și trăiți fără temeri!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies