Tort de post cu ciocolata! Reteta asta te va cuceri!

Tort de post cu ciocolata! Reteta asta te va cuceri!
Tort de post cu ciocolata! Reteta asta te va cuceri!

Iata o reteta speciala pentru aceasta perioada, care poate fi preparata usor si care in mod sigur va aduce bucurie tuturor.

 

Ingrediente:
Blat- 420 gr faina
200 gr indulcitor Green Sugar
40 gr cacao neagra
2 lingurite
bicarbonat
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
150 ml ulei vegetal
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie
480 ml apa calda (sau cafea)
Crema
400 ml lapte de cocos
30 gr indulcitor Green Sugar
280 gr ciocolata neagra (de post)
1 praf de sare
1 lingurita cacao
Glazura
70 gr ciocolata neagra tocata
2 lingurite ulei de cocos (sau alt ulei vegetal
dar nu de masline)
Instructiuni:
Blat Preincalziti cuptorul la 170C si
tapetati doua tavi cu hartie de copt – 18 cm diametru. Daca tavile sunt mai mari, la aceasta cantitate nu veti mai obtine 4 straturi, ci cel mai probabil doua, si mai multa crema la mijloc. Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestcati bine. Turnati blatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti pana trece testul scobitorii, in jur de 30- 35 minute, insa cel mai sigur e sa verificati cu o scobitoare.
Nu vreti un blat necopt, dar nici nu vreti sa-l coaceti prea mult pentru ca se usuca. Cand blatul e copt, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, nivelati si taiati fiecare blat in jumatate.
Crema de ciocolata si cocos
Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si cu grija scurgeti tot lichidul.
Atentie! Conservele cu eumulsificatori, in special guar gum, s-ar putea sa nu se separe si sa nu se bata cum trebuie! Ce va ramane in conserva este grasimea laptelui de cocos, partea ce mai bogata si ceea ce veti folosi pentru aceasta crema. Puneti acest amestec intr-un vas, apoi adaugati ciocolata si Green Sugar. Puneti vasul pe baie de aburi si topiti ingredientele impreuna. Luati vasul de pe baie de aburi si dati la rece pentru 3- 4 ore.
Cu un mixer electric, mixati pana amestecul devine pufos, aerat. Daca vi se pare ca nu e suficient de teapan, mai adaugati 1- 2 lingurite de cacao. Umpleti tortul cu aceasta crema, insa pastrati suficienta crema pentru a-l acoperi in strat subtire. Odata tortul umplut si acoperit cu crema, dati la rece.
Glazura de ciocolata
Topiti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugati uleiul si amestecati sa se omogenizeze.
Lasati amestecul sa ajunga la temperatura camerei si turnati peste tort, lasand glazura sa se scurga pe margini. Serviti tortul de la rece, decorat dupa dorinta.
Sursa

Ingrediente:

Blat- 420 gr faina
200 gr indulcitor Green Sugar
40 gr cacao neagra
2 lingurite
bicarbonat
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
150 ml ulei vegetal
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie
480 ml apa calda (sau cafea) 

Crema



400 ml lapte de cocos
30 gr indulcitor Green Sugar
280 gr ciocolata neagra (de post)
1 praf de sare
1 lingurita cacao 

Glazura

70 gr ciocolata neagra tocata 
2 lingurite ulei de cocos (sau alt ulei vegetaldar nu de masline)

Instructiuni:


Blat Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati doua tavi cu hartie de copt – 18 cm diametru. Daca tavile sunt mai mari, la aceasta cantitate nu veti mai obtine 4 straturi, ci cel mai probabil doua, si mai multa crema la mijloc. Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestcati bine. Turnati blatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti pana trece testul scobitorii, in jur de 30- 35 minute, insa cel mai sigur e sa verificati cu o scobitoare. Nu vreti un blat necopt, dar nici nu vreti sa-l coaceti prea mult pentru ca se usuca. Cand blatul e copt, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, nivelati si taiati fiecare blat in jumatate. 

Crema de ciocolata si cocos

Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si cu grija scurgeti tot lichidul. Atentie! Conservele cu eumulsificatori, in special guar gum, s-ar putea sa nu se separe si sa nu se bata cum trebuie! Ce va ramane in conserva este grasimea laptelui de cocos, partea ce mai bogata si ceea ce veti folosi pentru aceasta crema. Puneti acest amestec intr-un vas, apoi adaugati ciocolata si Green Sugar. Puneti vasul pe baie de aburi si topiti ingredientele impreuna. Luati vasul de pe baie de aburi si dati la rece pentru 3- 4 ore. Cu un mixer electric, mixati pana amestecul devine pufos, aerat. Daca vi se pare ca nu e suficient de teapan, mai adaugati 1- 2 lingurite de cacao. Umpleti tortul cu aceasta crema, insa pastrati suficienta crema pentru a-l acoperi in strat subtire. Odata tortul umplut si acoperit cu crema, dati la rece.

Glazura de ciocolata

Topiti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugati uleiul si amestecati sa se omogenizeze. Lasati amestecul sa ajunga la temperatura camerei si turnati peste tort, lasand glazura sa se scurga pe margini. Serviti tortul de la rece, decorat dupa dorinta.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies