Tort Dobos. Perfect pentru orice ocazie!

tort dobos

Tort Dobos

Tortul Dobos se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort Dobos. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase tort Dobos, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tort Dobos 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort Fraisier cu căpșune. Îți va aduce aminte de vară!

Tort Dobos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cozonac Panettone. Pregătește-te mai devreme pentru Crăciun!

Timp de preparare -  o ora

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane 

retete de prajituri de casa
Tort Dobos[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

Pentru blat: 

  • 6 oua 
  • 150 g zahar pudra 
  • 160 g faina 
  • 30 g unt topit 

Pentru crema: 

  • 5 oua 
  • un praf de sare 
  • 250 g zahar pudra 
  • 300 g unt  
  • 50 g cacao 
  • 1 pliculeț de zahar vanilat 
  • 250 g ciocolata amăruie, după preferințe 

Tort Dobos[Sursa foto: freepik]

Glazura 1: 

  • 150 g zahar tos 

Glazura 2: 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

  • 150 g zahar 
  • 1 linguriță de oțet 
  • 40 g unt 

Decor:  

  • 150 g nuca măcinată 
  • Frișcă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

tort cu ciocolata
Tort Dobos[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  • Pentru blat, bateți albușurile cu jumătate din cantitatea de zahărul pudră bine, iar gălbenușurile cu restul de zahăr pudră. Apoi, amestecați cu grijă cele două ingrediente, apoi adăugați untul topit, dar răcit și făina. 
  • Se face un cerc pe hârtia de copt, iar cu o paletă întindem compoziția pe suprafața acestui cerc. Trebuie să obțineți șase foi. Pentru că se rumenesc mai întâi pe margini, marginile aluatului trebuie să fie un pic mai grosuțe pe măsură ce se întinde. Foile se coc, rând pe rând, timp de 10 minute la 160 de grade Celsius. 
  • Pentru cremă, amestecați bine ouăle cu zahărul, un praf de sare și zahărul vanilat. Apoi, puneți amestecul într-un bol din metal, apoi într-o oală cu un pic de apa care fierbe. Așteptăm să fiarbă 5-10 minute crema, apoi se ia de pe foc și se mai bate până se răcește cu mixerul sau cu mâna. 

retete pentru desert
Tort Dobos[Sursa foto: freepik]

  • Ciocolata se topește pe aburi sau în cuptorul cu microunde, apoi, se amestecă cu ouăle, pentru a obține o compoziție uniformă. Se folosește un mixer pentru a bate untul până când se formează crema. Adăugați cacaoa la unt și continuați să bateți până când totul este bine amestecat. În cele din urmă, amestecul de ouă se adaugă treptat folosind o lingură, mixând foarte bine după fiecare. Crema se va pune imediat la rece.
  • Ulterior, se topește zahărul într-o tigaie până când se formează zahăr ars, pentru decor. Întindeți compoziția de zahăr pe blatul copt cel mai frumos și crestați tortul cu un cuțit, până când puteți tăia feliile. Se împarte în primul rând în două, apoi în fiecare jumătate în două, astfel încât, la final, vom obține 12 felii, respectiv triunghiuri. Pentru a evita lipirea zahărului topit, trebuie să lucrați rapid și cuțitul trebuie uns.
  • Acum, blaturile sunt luate la rând. Primul blat a fost uns cu cremă și apoi acoperit cu al doilea, proces ce se continuă, până când și ultimul blat a fost așezat. Se păstrează cremă și pentru a acoperi marginile tortului. Ulterior, una după alta, feliile glazurate cu zahăr ars sunt puse pe tort, iar marginile sunt decorate cu nucă măcinată si frișcă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Tort Dobos[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Tort Fraisier cu căpșune. Îți va aduce aminte de vară!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies