Tortul Dobos se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort Dobos. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase tort Dobos, preparate așa cum se cuvine.
Rețetă de Tort Dobos
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tort Fraisier cu căpșune. Îți va aduce aminte de vară!
Citește și: Cozonac Panettone. Pregătește-te mai devreme pentru Crăciun!
Timp de preparare - o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru blat:
- 6 oua
- 150 g zahar pudra
- 160 g faina
- 30 g unt topit
Pentru crema:
- 5 oua
- un praf de sare
- 250 g zahar pudra
- 300 g unt
- 50 g cacao
- 1 pliculeț de zahar vanilat
- 250 g ciocolata amăruie, după preferințe
Glazura 1:
- 150 g zahar tos
Glazura 2:
- 150 g zahar
- 1 linguriță de oțet
- 40 g unt
Decor:
- 150 g nuca măcinată
- Frișcă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Pentru blat, bateți albușurile cu jumătate din cantitatea de zahărul pudră bine, iar gălbenușurile cu restul de zahăr pudră. Apoi, amestecați cu grijă cele două ingrediente, apoi adăugați untul topit, dar răcit și făina.
- Se face un cerc pe hârtia de copt, iar cu o paletă întindem compoziția pe suprafața acestui cerc. Trebuie să obțineți șase foi. Pentru că se rumenesc mai întâi pe margini, marginile aluatului trebuie să fie un pic mai grosuțe pe măsură ce se întinde. Foile se coc, rând pe rând, timp de 10 minute la 160 de grade Celsius.
- Pentru cremă, amestecați bine ouăle cu zahărul, un praf de sare și zahărul vanilat. Apoi, puneți amestecul într-un bol din metal, apoi într-o oală cu un pic de apa care fierbe. Așteptăm să fiarbă 5-10 minute crema, apoi se ia de pe foc și se mai bate până se răcește cu mixerul sau cu mâna.
- Ciocolata se topește pe aburi sau în cuptorul cu microunde, apoi, se amestecă cu ouăle, pentru a obține o compoziție uniformă. Se folosește un mixer pentru a bate untul până când se formează crema. Adăugați cacaoa la unt și continuați să bateți până când totul este bine amestecat. În cele din urmă, amestecul de ouă se adaugă treptat folosind o lingură, mixând foarte bine după fiecare. Crema se va pune imediat la rece.
- Ulterior, se topește zahărul într-o tigaie până când se formează zahăr ars, pentru decor. Întindeți compoziția de zahăr pe blatul copt cel mai frumos și crestați tortul cu un cuțit, până când puteți tăia feliile. Se împarte în primul rând în două, apoi în fiecare jumătate în două, astfel încât, la final, vom obține 12 felii, respectiv triunghiuri. Pentru a evita lipirea zahărului topit, trebuie să lucrați rapid și cuțitul trebuie uns.
- Acum, blaturile sunt luate la rând. Primul blat a fost uns cu cremă și apoi acoperit cu al doilea, proces ce se continuă, până când și ultimul blat a fost așezat. Se păstrează cremă și pentru a acoperi marginile tortului. Ulterior, una după alta, feliile glazurate cu zahăr ars sunt puse pe tort, iar marginile sunt decorate cu nucă măcinată si frișcă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.