Tort Esterhazy cu fulgi de migdale. Rețeta originală te va surprinde cu adevărat!

retete pentru desert

Tort Esterhazy cu fulgi de migdale

Tortul Esterhazy cu fulgi de migdale se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de  tort Esterhazy cu fulgi de migdale.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort Esterhazy cu fulgi de migdale, preparat așa cum se cuvine. 

Rețetă de Tort Esterhazy cu fulgi de migdale 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora 

Citește și: „Cea mai rapidă și gustoasă rețetă de negresă cu glazură de ciocolată, pufoasă, gustoasă și super fină.” Paula Chirilă a dezvăluit rețeta sa de negresă cu glazură de ciocolată

tort cu fulgi de migdale
Tort Esterhazy cu fulgi de migdale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Savuros și sănătos. Cum să gătești somon la grătar perfect, însoțit de piure de cartofi și legume crocante!

Timp de preparare - o ora 

Timp total - 2 ore 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rețeta este pentru 6 persoane 

tort esterhazy
Tort Esterhazy cu fulgi de migdale[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

Pentru foi: 

  • 8 albușuri 
  • 250 g zahar 
  • 200 g nuci 
  • 10 g faina 

Pentru crema: 

  • 3 gălbenușuri 
  • 200 ml lapte 
  • 100 g zahar 
  • 10 ml apa 
  • 10 g zahar vanilat 
  • 30 g nuca 
  • 250 g unt 
  • 30 g lichior sau cognac 

Tort Esterhazy cu fulgi de migdale[Sursa foto: freepik]

Pentru glazura fondant 

  • 150 g zahar 
  • 1 plic de zahar vanilat 
  • 30 ml apa 

Pentru decor: 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

  • 50 g gem de caise  
  • 50 g fulgi de migdale 
  • 50 g ciocolata neagra  

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

Tort Esterhazy cu fulgi de migdale. Rețeta originală te va surprinde cu adevărat![Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Pentru început, ne vom ocupa de compoziția pentru blaturi, la care vom avea nevoie de un praf de sare și albușuri, care se bat împreună pentru a forma o spumă tare și strălucitoare. Nuca și făina se amestecă bine și se adaugă cu o spatulă la amestec. 
  2. Separat, desenați 5 cercuri de dimensiuni potrivite pentru tava pe care o veți utiliza, pe cinci coli de hârtie de copt.
    Se porționează compoziția cu un polonic în 5 părți egale, pentru fiecare în parte. Cu ajutorul unei palete se întinde astfel încât să ne încadrăm în contur. 
  3. Blaturile se coc la 210°C, timp de 15 minute, apoi se scot din cuptor și după ce s-au răcit un pic, se dezlipesc de pe hârtia de copt și se lasă la aerisit. Blaturile se pun unele peste altele după ce s-au răcorit, cu hârtie de copt între ele. 
  4. Pentru cremă, trebuie să se bată mai întâi gălbenușurile cu zahărul și apă, până când se albesc și devin mai mari în cantitate. Laptele și vanilia se pun pe foc în același timp și se încălzesc. Imediat apoi, adăugați laptele fierbinte la gălbenușuri și amestecați-le încă un pic. Într-o baie de aburi, întreaga compoziție se pune pe foc și se încălzește, până când se îngroașă un pic, abia apoi se adaugă nucile și se ia de pe foc. Se lasă amestecul să se răcească apoi se adaugă lichiorul. 

Tort Esterhazy cu fulgi de migdale. Rețeta originală te va surprinde cu adevărat![Sursa foto: freepik]

  1. Separat, untul se bate până când se formează o spumă fină. Se amestecă apoi amestecul de ouă și nucă cu unt în ture subțiri până se formează crema de nucă și vanilie. 
  2. Crema este împărțită în cinci părți: patru între blaturi și o singură parte pentru exterior. Se pune prima foaie pe platou și se unge cu o parte de crema, iar procesul se repetă și cu restul foilor de blat. Pe marginile laterale se pune ultima parte de cremă, iar ultima foaie se va unge cu gem de caise, glazura de fondant se poate aplica după ce gemul s-a răcit și a creat o peliculă. Pentru a face acest lucru, se face un sirop din zahăr, vanilie și apă, care se fierbe până se îngroașă și apoi se bate cu mixerul până se albește. Glazura trebuie să curgă.  
  3. Am topit separat și ciocolata într-un bol mic de două ori, la cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde, amestecând de fiecare dată. 
  4. Întinde glazura cu o paletă, apoi așezați ciocolata topită într-un cornet din hârtie de copt și trasați linii paralele pe toată suprafața tortului și se trag linii paralele perpendiculare pe dungile trasate cu ciocolată cu ajutorul unei scobitori, pentru a forma modelul de „pânză de păianjen”. Fulgii de migdale se pun pe margini cu mâna. 
  5. Se pune tortul la rece, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajută în prepararea lor. 

retete de gustare
Tort Esterhazy cu fulgi de migdale[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Savuros și sănătos. Cum să gătești somon la grătar perfect, însoțit de piure de cartofi și legume crocante!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies