De obicei avem de ales intre un tort cu fructe sau unul de ciocolata. De aceasta data, mergem pe a doua varianta, un tort bogat, complex, imbracat in ciocolata cremoasa.
Ingrediente
270 grame faina
300 grama ciocolata neagra
50 grame cacao
2 lingurite praf de copt
½ lingurita bicarbonat
90 grame unt
250 grame zahar pudra
4 oua
125 ml lapte
2 linguri de ulei
Un praf de sare
Crema
150 grame unt
200 grame zahar pudra
70 grame ciocolata
O lingura de lapte
Mod de preparare
Prepara blatul: Ciocolata se pune la topit la bain-marie, iar faina, cacoa, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare se amesteca.
Separat, se freaca zaharul cu untul si cand se obtine o crema spumoasa, se adauga ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
Apoi se pun ingredientele uscate, ciocolata topita, laptele si uleiul si se mixeaza bine.