Tortul Fraisier cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort Fraisier cu căpșune. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort Fraisier
Rețetă de Tort Fraisier cu căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cozonac Panettone. Pregătește-te mai devreme pentru Crăciun!
Citește și: Melcișori cu brânză și stafide. O rețetă adaptată zilelor noastre, dar cu un gust autentic!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru blat:
- 5 ouă
- coaja rasă de la o lămâie
- 150 g zahăr
- 150 g făină
- 60 g unt
Pentru crema:
- 500 ml lapte
- o esență de vanilie
- 200 g zahăr
- 80 g amidon
- 4 ouă
- 3 gălbenușuri de ou
- 150 g unt
Sirop:
- 100 g zahăr
- 150 ml zeamă de lămâie
- 600 g căpșune proaspete
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și-n primul rând, veți începe ca într-un bol de dimensiuni mai mari, să puneți ouăle, coaja de lămâie și zahărul. Mixați-le până când zahărul se topește. Apoi, mixați până când obțineți o spumă care curge greu, asemănătoare cu frișca.
- Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari, amestecați bine făina după ce adăugați untul topit și răcit. Ulterior, pune un pic din spuma blatului obținută anterior, peste unt și amestecă bine. După ce ai obținut un amestec mai ușor, îl poți amesteca cu restul de blat din primul bol.
- Într-o tavă rotundă de cuptor, turnați amestecul pentru blat, și se coace aproximativ 30 de minute la 180 de grade Celsius.
- În acest timp, pregătim și crema. Se amestecă esența de vanilie cu laptele și se pune la încălzit, într-o oală de dimensiuni potrivite. După ce ați amestecat într-un bol, amidonul și zahărul, adăugați ouăle și gălbenușurile. Toarnă laptele fierbinte peste acest amestec și amestecă continuu până când se întărește. În cele din urmă, untul este adăugat.
- Odată ce blatul și crema sunt gata, dar și răcite, se taie blatul în două, se insiropează și se pune într-o tavă cu marginile detașabile, cu hârtie de copt pe margini.
- După ce ai spălat și căpșunele, pune jumătăți tăiate de căpșune pe marginile tăvii. Folosește jumătate din cremă pentru a face un strat de cremă pe blat. Apoi, taie restul de căpșuni și adaugă-le peste. Puteți pune a doua jumătate de blat deasupra acum, pune și restul de cremă, iar opțional deasupra puteți adăuga și un topping de căpșune, peste care așezați căpșune proaspete.
- Tortul se lasă la rece timp de cel puțin 2 ore, iar după acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.