Tort Napoleon. Încearcă și tu gustul lui deosebit de bun!

tort napoleon cu lapte condensat

Tort Napoleon

Tortul Napoleon se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort Napoleon.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort Napoleon, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Tort Napoleon

Rețeta delicioasă de tort Napoleon, absolut minunat, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort Napoleon este de o or ă

retete pentru desert
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare – o or ă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp total – 2 ore

Rețeta de Tort Napoleon este pentru 6 persoane

bucataria frantuzasca
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ardei umpluți. Îți vor aminti de gustul de acasă!

Ingrediente – Tort Napoleon

  • 350 g unt+ 400 g
  • 800 g făină+ 10 linguri
  • 250 smântână
  • Un gălbenuș de ou+ 6 ouă
  • Sare
  • Un pliculeț de praf de copt
  • 250 g zahăr pudră
  • 3 cutii de lapte condensat
  • 1 l lapte
  • 1 l smântână dulce
  • 250 g zahăr
  • O esență de vanilie
  • Fructe, la alegere

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

tort napoleon din foietaj
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Tort Napoleon

  1. În primul rând, începem prin a pregăti straturile de foitaj, pentru rețeta noastră de tort Napoleon. Smântâna se amestecă cu gălbenușul, sarea și praful de copt.Într-un alt bol se pune untul moale și făina, pe care le veți amesteca bine direct cu mâinile până când se transformă în firimituri.
  2. În continuare, compoziția de smântână se adaugă la cea de făină cu unt, pe care le veți frământa pentru a obține un aluat moale, pe care îl veți mai
    lăsa 15 minute deoparte.
  3. Aluatul se împarte în 8 bile, întinse subțire. Tăiați cercuri mai drepte cu o farfurie sau un capac.Foaia se pune pe o tavă în care am așezat hârtie de copt și se înțeapă cu o furculiță. Resturile rămase după copt, se folosesc la ornare.
  4. Coaceți foile până devin roz (se fac foarte repede).Imediat apoi, foile se trec ușor de pe hârtia de copt, una peste alta.
  5. Pentru crema de unt cu lapte condensat, trebuie ca untul să fie la temperatura camerei și se pune într-un bol, peste care se adaugă și zahărul pudră. Mixați până devine o cremă pufoasă și uniformă, iar abia atunci se adaugă câte puțin lapte condensat, în timp ce mixați continuu. Vă opriți atunci când aveți consistența dorită.
  6. Pentru crema de lapte cu ouă, tot ce trebuie să faceți este să puneți laptele și smântâna la fiert într-o oală. În acest timp puneți într-un bol zahărul și ouăle, pe care le bateți bine cu mixerul. Din oala cu lapte turnăm un pahar  și îl amestecăm cu făina, timp în care amestecăm cu un tel. Turnați acest amestec de făină în compoziția de ouă și mixați. Abia atunci când începe să fiarbă laptele, se ia oala de pe foc și se toarnă încet compoziția de ouă,  timp în care amestecați continuu cu mixerul. Oala se pune pe foc și se amestecă până începe să fiarbă, apoi se mai lasă încă 10 minute să se îngroașe. După cele 10 minute, adăugați și esența de vanilie și chiar și o cutie de lapte condensat, amestecând bine cu mixerul. Acoperiți oala cu un capac și lăsați să se răcească complet.
  7. Acum ne întoarcem la asamblarea desertului nostru. Ungeți prima foaie cu crema de unt cu lapte condensat, apoi una cu crema de lapte cu ouă și tot așa până terminați foile, iar apoi faceți firimituri din resturile rămase de la foi și presărați tortul cu acestea, dar și cu câteva fructe, la alegere. Tortul se acoperă cu folie alimentară și lasă minim 10 ore, să se pătrundă.Poftă bună!

rette de prajituri de casa
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Tort Napoleon

  • Dacă punem multă făină, nu vom obține blaturi de ” Napoleon ”, care trebuie să fie crocante.
  • Dacă aluatul se lipește prea mult de sucitor, îl pudrăm cu puțină făină.
  • Firimiturile pentru ornat, se pot amesteca cu nuca de cocos, după preferințe.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajută în prepararea lor. 

Citește și: Cine a inventat cartofii prăjiți. De la modestul tubercul la deliciul universal!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Rafinament dulce! Descoperă delicioasele eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies