Tort Napoleon. La această rețetă nu veți avea nevoie de coacere!

retete pentru desert

Tort Napoleon

Tortul Napoleon se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tort Napoleon.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Tort Napoleon, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tort Napoleon 

Rețeta delicioasă de Tort Napoleon, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort Napoleon este de o oră 

retete de gustare
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - 2 ore 

Timp total - 3 ore 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Rețeta de Tort Napoleon este pentru 6 persoane 

crema pentru tort napoleon reteta
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Tort Napoleon 

Ingrediente pentru blat 

  • 4 foi de cremșnit 

ingrediente pentru cremă 

  • 200 g de zahăr granulat 
  • 700 ml de lapte, la temperatura camerei 
  • 50 g de amidon alimentar 
  • 5 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei 
  • 4 ouă, la temperatura camerei 
  • 200 g de lapte condensat 
  • 150 g de unt, la temperatura camerei 
  • o esență de vanilie 

ingrediente pentru decor 

  • câteva frunze de mentă proaspătă 
  • o bucată de foaie de cremșnit 
  • Câteva căpșune proaspete 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

prajitura napoleon reteta originala
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort cu cremă de frișcă și fructe, perfect pentru orice ocazie. O explozie de arome și prospețime în fiecare mușcătură!

Mod de preparare - Tort Napoleon 

  1.  În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de tort napoleon, este să începeți prin a prepara crema.
    Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga toate ingredientele, mai puțin untul și esența de vanilie. Toate aceste ingrediente se vor amesteca împreună pentru a se omogeniza, cu ajutorul unui tel, în timp ce amestecul se află pe aragaz, la foc mic. Este nevoie să amestecăm timp de aproximativ 10 minute, până când observăm că toată compoziția începe să se îngroașe. Atenție însă! Crema din oală trebuie supravegheată în mod constant, continuând să amestecăm cu telul mai ales în momentul în care începe să se îngroașe, pentru a ne asigura că nu se va prinde de oală. 
  2. Odată ce crema noastră s-a legat, vom stinge focul aragazului și vom continua să omogenizăm bine ingredientele cremei, ulterior, timp de aproximativ 5 minute o lăsăm să se răcorească deoparte. După acest interval de timp, vom adăuga și untul pe care l-am tăiat cubulețe în prealabil, dar și esența de vanilie încorporându-le bineînțeles cu ajutorul unui tel, în cremă. Ulterior, crema se va acoperi cu folie alimentară exact pe suprafața sa, astfel încât să nu prindă si sa formeze o crusta, pe care nu ne-o dorim și o vom lăsa la temperatura camerei timp de aproximativ o oră. 
  3. În acest timp, ne vom ocupa și de bucățile noastre de cremșnit. Așadar, din cele 4 foi de cremșnit pe care le avem, vom decupa 8 blaturi rotunde, astfel încât tortul nostru să aibă 8 foi de cremșnit și 9 straturi de cremă. Atenție însă! În momentul în care vom decupa blaturile noastre rotunde, resturile foilor de cremșnit nu trebuie aruncate, dat fiind faptul că ne vom folosi de ele la final, pentru a decora tortul, mărunțindu-le. 
  4. În momentul în care crema noastră s-a răcorit îndeajuns de mult, vom începe să montăm tortul. Așadar, vom avea nevoie de un platou, vom pune o lingură de cremă pe acesta, pentru a ne asigura că tortul nu va pleca de pe loc, iar ulterior vom așeza primul strat de blat, de foaie de cremșnit, urmând să așezăm un strat de cremă, un alt strat de cremșnit și tot așa, până când ultimul strat ne rămâne cel de cremă deasupra, astfel încât bucățile sfărâmate din cremșnitul păstrat anterior, să le așezăm cu grijă pe toată suprafața sa astfel încât să-l acopere. Tortul nostru trebuie să stea la temperatura camerei, timp de aproximativ 3 ore, urmând ca abia apoi să fie dat la frigider peste noapte. 
  5. După acest interval de timp, vom scoate tortul nostru din frigider, îl vom decora cu căpșunele proaspete, dar și cu câteva frunze de mentă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajituri de casa
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort cu foi cu miere. Unul dintre cele mai fragede și plăcute torturi!



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Supă cremă de roșii. Una dintre cele mai răcoroase!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies