Tort Pavlova cu glazură de caise. Un desert ușor, asemănător cu un norișor!

retete de prajituri de casa

Tort Pavlova cu glazură de caise

Tortul Pavlova cu glazură de caise se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort Pavlova cu glazură de caise.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort Pavlova cu glazură de caise, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort Pavlova cu glazură de caise 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Cine a inventat oala sub presiune. De la genialitate la gătire rapidă!

Tort Pavlova cu glazură de caise

Citește și: Cine a inventat Pavlova. Care este povestea din spatele acestui delicios desert

Timp de preparare- o ora

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Tort Pavlova cu glazură de caise[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

ingrediente pentru pavlova

  • 5 albușuri de ou
  • un praf de sare
  • 200 g de zahăr tos
  • un pliculeț de zahăr vanilat sau o esență de vanilie
  • O lingură de oțet
  • 20 g de amidon de porumb

Ingrediente pentru cremă

  • 750 g de smântână pentru frișcă
  • 3 linguri de zahăr pudră

Tort Pavlova cu glazură de caise[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru jeleul de caise

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 2 kg și jumătate de caise coapte
  • 250 g de zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • 20 g de amidon alimentar

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

tort pavlova cu caise
Tort Pavlova cu glazură de caise[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tort este să începem prin a prepara pavlova. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga albușurile de ou, pe care ulterior le vom bate spumă, alături de un praf de sare, cu ajutorul unui mixer până când vom obține o textură întărită, iar volumul acestora va crește considerabil. Abia apoi vom adăuga, treptat, și zahărul tos, în timp ce continuăm să mixăm, la viteză mare. Odată ce am terminat și întreaga cantitate de zahăr tos, vom adăuga și pliculețul de zahăr vanilat, oțetul, și vom amesteca, tot cu mixerul, până când zahărul se va dizolvat complet. Abia atunci este momentul să adăugăm și amidonul, ci îl vom încorpora cu ajutorul mixerului, amestecând la viteză mare, nu mai mult de jumătate de minut. La final, trebuie să obținem o bezea fermă și lucioasă.
  • Într-o tavă de cuptor, rotundă, vom așeza o hârtie de copt, iar cu ajutorul unei spatule vom distribui bezeaua în interiorul tăvi, astfel încât bezeaua să fie distribuită uniform toată suprafața tăvii. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 120°C, timp de aproximativ o oră și jumătate. Vom ști că este gata în momentul în care aceasta se va desprinde cu ușurință de pe hârtia de copt. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa bezeaua în tavă să se răcească bine de tot.

tort pavlova
Tort Pavlova cu glazură de caise[Sursa foto: freepik]

  • Acum este momentul să pregătim și crema noastră pentru tort, ce vom avea nevoie de un bol de dimensiune mare care vom adăuga smântâna pentru frișcă, direct din frigider, iar tot cu ajutorul unui mixer vom începe să o amestecăm și să o batem până când vom observa că aceasta se întărește și se formează crește la suprafață. Abia apoi vom adăuga și zahărul vanilat sau esența de vanilie, în funcție de alegerea făcută, și vom amesteca în continuare până când se întărește la loc.
  • Vom ocupa tot acum și de prepararea jeleului de caise, ceea ce înseamnă că trebuie să spălăm foarte bine caisele noastre, să le îndepărtăm sâmburii și să le așezăm pe toate, tăiate în jumătăți, într-un bol de dimensiuni mai mari. Cu ajutorul unui blender vom face piure din toate aceste caise, iar ulterior după ce am obținut biroul nostru, îl vom amesteca și pe acesta cu zahărul și cu zeama de lămâie. Întregul conținut se va pune într-o oală de dimensiuni potrivite, direct pe foc, timp de aproximativ 10 minute, pentru ca acesta să fiarbă. Amestecăm până obținem un sos cremos de caise. După acest pas, vom lua conținutul de pe foc și vom trece sosul direct printr-o sită, amestecând în același timp și cu amidonul alimentar, pe care l-am diluat în prealabil cu 2 linguri de apă. Ceea ce s-a scurs din piure ul nostru, îl vom pune din nou într-o oală ce vom fierbe până când vom obține un jeleu de caise mai consistent.

retete pentru desert
Tort Pavlova cu glazură de caise[Sursa foto: freepik]

  • Acum că toate părțile noastre pentru desert sunt gata, mai trebuie să ne ocupăm de asamblarea acestuia. Așadar, vom scoate pavlova din tavă, pentru că acum este răcită complet, o vom tăia pe lung, în 2 părți cât se poate de egale, la mijlocul acestora vom pune un strat consistent din crema de frișcă obținută, deasupra de asemenea vom mai uniformiza puțin tortul cu un strat mai subțire de această dată, de frișcă, iar deasupra vom turna și jeleul nostru proaspăt.
  • Tortul se poate decora cu bucățele de caise proaspete, dar și cu câteva bezele, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi, este gata de servit, după ce vom introduce tortul în frigider timp de cel puțin 2 ore. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Tort Pavlova cu glazură de caise[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cine a inventat Pavlova. Care este povestea din spatele acestui delicios desert

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies