Acest tort se prepara usor, cu iaurt care ti-a ramas prin frigider. Il poate face orice gospodina.
Ingrediente blat
3 oua
1 pahar iaurt
1 pahar zahar
jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu
2 pahare faina
1 lingurita cacao
Ingrediente crema
500g smantata
100g zahar
Mod
de preparare
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, mai putin pudra de cacao. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase.
Aluatul se imparte in doua parti. Intr-una din ele se adauga lingurita de cacao.
Se coc ambele blaturi pana cand o scobitoare iese curata.
Blaturile se lasa la racit, apoi se taie in jumatate.
Crema se prepara simplu: se bate bine smantana cu zaharul.
Se ung toate blaturile cu crema si se asambleaza tortul. Se alterneaza straturile: unul alb, apoi unul cu cacao. Se pot pune fructe uscate sau nuci intre ele.
Se presara tortul cu cacao.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro