Tort "Pufarina"! Se face usor si are gustul copilariei!

Tort
Tort "Pufarina"! Se face usor si are gustul copilariei!

Pufarinele sunt desertul copilariei, asa ca un tort cu pufarine pare alegerea potrivita pentru orice eveniment.

 

Ingrediente
pufarini- 300g
cornulete rubin king- 500g
stafide- 100g
caise confiate-100g
ananas confiat- 100g
mix coaja de portocala& lamaie& cirese confiate -100g
ciocolata cu alune -100g
alune de padure -100g
frisca lichida (naturala)- 250 ml
crema de branza -300g
gelatina -10g
zahar 2 linguri
ciocolata 52% pentru ornat -cca 100g
Se pune gelatina la hidratat cu 50 ml apa rece.
Se maruntesc cu cutitul( grosier)  : caisele, ananasul, cornulete si ciocolata cu alune.
Se opreste jumatate din cantitatea de pufarini pentru decor.
Se mixeaza frisca, crema de branza si zaharul pana se transforma in spuma, apoi se adauga gelatina dizolvata pe foc.(nu
se fierbe!)
Intr-un castron incapator se pun toate ingredientele uscate, apoi am turnat spuma de branza si frisca.
Se omogenizeaza.
Se tapeteaza o forma cu folie alimentara, apoi se toarna amestecul nivelandu-l.
Deasupra se aseaza restul de pufarini, apasandu-i usor cu mana  pe toata suprafata tortului.
Se inveleste tortul in folie si se pune la frigider.
Dupa 3 ore se muta pe un platou indepartand cu grija folia, apoi se orneaza "ornat" cu ciocolata topita pe baie de aburi.
Sursa

Ingrediente

pufarini- 300g
cornulete rubin king- 500g
stafide- 100g
caise confiate-100g 
ananas confiat- 100g
mix coaja de portocala& lamaie& cirese confiate -100g
ciocolata cu alune -100g
alune de padure -100g 
frisca lichida (naturala)- 250 ml
crema de branza -300g
gelatina -10g
zahar 2 linguri


ciocolata 52% pentru ornat -cca 100g

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mod de preparare

Se pune gelatina la hidratat cu 50 ml apa rece.

Se maruntesc cu cutitul( grosier)  : caisele, ananasul, cornulete si ciocolata cu alune.

Se opreste jumatate din cantitatea de pufarini pentru decor.



Se mixeaza frisca, crema de branza si zaharul pana se transforma in spuma, apoi se adauga gelatina dizolvata pe foc.(nu se fierbe!)

Intr-un castron incapator se pun toate ingredientele uscate, apoi am turnat spuma de branza si frisca.

Se omogenizeaza.

Se tapeteaza o forma cu folie alimentara, apoi se toarna amestecul nivelandu-l . 

Deasupra se aseaza restul de pufarini, apasandu-i usor cu mana  pe toata suprafata tortului.

Se inveleste tortul in folie si se pune la frigider.


Dupa 3 ore se muta pe un platou indepartand cu grija folia, apoi se orneaza "ornat" cu ciocolata topita pe baie de aburi.

Sursa

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies