Pufarinele sunt desertul copilariei, asa ca un tort cu pufarine pare alegerea potrivita pentru orice eveniment.
Ingrediente
pufarini- 300g
cornulete rubin king- 500g
stafide- 100g
caise confiate-100g
ananas confiat- 100g
mix coaja de portocala& lamaie& cirese confiate -100g
ciocolata cu alune -100g
alune de padure -100g
frisca lichida (naturala)- 250 ml
crema de branza -300g
gelatina -10g
zahar 2 linguri
ciocolata 52% pentru ornat -cca 100g
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare
Se pune gelatina la hidratat cu 50 ml apa rece.
Se maruntesc cu cutitul( grosier) : caisele, ananasul, cornulete si ciocolata cu alune.
Se opreste jumatate din cantitatea de pufarini pentru decor.
Se mixeaza frisca, crema de branza si zaharul pana se transforma in spuma, apoi se adauga gelatina dizolvata pe foc.(nu se fierbe!)
Intr-un castron incapator se pun toate ingredientele uscate, apoi am turnat spuma de branza si frisca.
Se omogenizeaza.
Se tapeteaza o forma cu folie alimentara, apoi se toarna amestecul nivelandu-l .
Deasupra se aseaza restul de pufarini, apasandu-i usor cu mana pe toata suprafata tortului.
Se inveleste tortul in folie si se pune la frigider.
Dupa 3 ore se muta pe un platou indepartand cu grija folia, apoi se orneaza "ornat" cu ciocolata topita pe baie de aburi.
Sursa