Zmeura este un fruct delicat si parfumat care contine de 50 de ori mai multi antioxidanti decat capsunile, de 3 ori mai mult decat kiwi si de 10 ori mai mult decat rosiile.
Ingrediente pentru tort racoros de zmeura si ciocolata
Blat:
250 g mix de nuci romanesti si migdale tinute la hidratat 8 ore
100 g mix de smochine si curmale
1praf de sare
Crema:
350 g grame caju hidratat 4 ore in apa de izvor
200 g ulei de cocos topit la bain marie
100 ml suc de portocale (sucul de la o portocala)
150 g miere
1 lingurita de sos de soia (sau un praf de sare)
Topping:
2 linguri unt de cocos aromat topit la bain marie
1 lingurita de cacao
1 praf de sare
400 g zmeura proaspata
Mod de preparare
Blat:
Introduceti
nucile in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc partial, adaugati apoi si restul ingredientelor si procesati pana cand compoziutia devine lipicioasa si usor de modelat. Puneti hartie de copt intr-o tava cu fundul detasabil si apoi azesati blatul presand cu degetele. Dati la rece pana la prepararea cremei.
Crema:
Introduceti nucile de caju in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc bine.
Adaugati restul ingredientelor si lasati robotul sa mearga pana cand crema capata o textura fina. Peste blat asezati un strat de zmera dupa care turnati crema. Dati totul la congelator timp de 3 ore. Cand tortul s-a intarit amestecati ingedientele pt topping si tunati-l deasupra.
Decorati cu zmeura proaspata si savurati.
Sursa: viataverdeviu.ro
Ingrediente pentru tort racoros de zmeura si ciocolata
Blat:
250 g mix de nuci romanesti si migdale tinute la hidratat 8 ore
100 g mix de smochine
si curmale
1praf de sare
Crema: 350 g grame caju hidratat 4 ore in apa de izvor
200 g ulei de cocos topit la bain marie
25 g cacao (2 linguri)
100 ml suc de portocale (sucul de la o portocala)
150 g miere
1 lingurita de sos de soia (sau un praf de sare)
Topping: 2 linguri unt de cocos aromat topit la bain marie
1 lingurita de cacao
1 praf de sare
400 g zmeura proaspata
Mod de preparare
Blat:
Introduceti nucile in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc partial, adaugati apoi si restul ingredientelor si procesati pana cand compoziutia devine lipicioasa si usor de modelat. Puneti hartie de copt intr-o tava cu fundul detasabil si apoi azesati blatul presand cu degetele. Dati la rece pana la prepararea cremei.
Crema: Introduceti nucile de caju in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc bine.
Adaugati restul ingredientelor si lasati robotul sa mearga pana cand crema capata o textura fina. Peste blat asezati un strat de zmera dupa care turnati crema. Dati totul la congelator timp de 3 ore. Cand tortul s-a intarit amestecati ingedientele pt topping si tunati-l deasupra.
Decorati cu zmeura proaspata si savurati.
Sursa:
viataverdeviu.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro