Cu un timp de preparare foarte prietenos, de 20 minute aceasta este o prajitura cremoasa si gustoasa cu o balanta echilibrata intre dulce si acru.
INGREDIENTE:
150 grame curmale( hidratate pe timpul noptii)
70 grame fulgi de cocos
2 avocado ( mai multe despre avocado aici)
70 grame cocos proaspat (pulpa de la 1 nuca de cocos)
sucul de la 1 lime( poate chiar
MODALITATE DE PREPARARE:
Pentru cocosul proaspat, am folosit un mini tocator cu ajutorul caruia am reusit sa obtin fulgi.
Cu ajutorul unui blender vertical ne ocupam mai intai de blat.Se pun curmalele impreuna cu fulgii de cocos uscati si se mixeaza pana se omogenizeaza, iar blatul este gata.
Am folosit o tava cu pereti detasabili de 26 cm, daca aveti mai mica va recomand sa o folositi pe aceea.
Pentru crema, se pune in acelasi recipient de la blat, avocado impreuna cu pulpa de cocos si sucul de la lime, pe care le mixam pana acestea sunt complet amestecate si avem o textura cremoasa.Adaugam crema peste blat si introducem tortul in frigider sau congelator.
Tinut la congelator va fi mai usor de taiat in bucati.
Citeste mai multe retete pe danielaniculi.com.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro