Acest tort raw vegan de ciocolata este deliciul suprem. Iata cum se prepara!
Blat:
1,1/3 cana* nuci (sau migdale)
1/2 cana curmale fara samburi
3 lg cacaocarob pentru cei mici
3 lg sirop de agave (sau miere daca nu sunteti vegani)
Crema:
300g unt natural de arahide, nesarat (sau 300g caju hidratat timp de 2-3 ore)
1, 1/2 cana lapte gras de cocos
1/2 cana cacaocarob pentru
1/2 cana sirop de agave (sau miere daca nu sunteti vegani)
1/3 cana ulei de cocos
1 praf zdravan de sare (esential la orice desert cu ciocolata, intensifica aroma;)
decor: cacao nibs, fructe uscate, fulgi de cocos, fructe proaspete, coaja de portocala, la alegere:)
*Am folosit o cana mare de 300ml
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pentru blat punem in robotul de bucatarie curmalele si le maruntim bine, apoi adaugam si nucile, pudra de cacao, siropul de agave si mixam bine. Trebuie sa obtinem ceva faramacios care strans intre degete isi pastreaza forma. Presam compozitia intr-o tava cu fund detasabil (a mea are 22cm diametru) si o introducem la rece.
Pentru crema punem toate ingredientele in blender si mixam bine pana obtinem o crema fina, satinata (sau puteti folosi un tel si muschii din dotare. Din cand in cand opriti robotul si curatati peretii vasului cu o spatula. O turnam peste blat si introducem tortul in congelator peste noapte sau minim 4 ore. Decoram inainte de servire cu ce dorim.
Sursa: Madeline.ro