Tort Red Velvet. Alege să îi impresionezi și pe ceilalți!

retete de gustare

Tort Red Velvet

Tortul Red Velvet se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tort Red Velvet. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Tort Red Velvet, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Tort Red Velvet

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Care este diferența dintre făina 650 și 000. Înțelegerea tipurilor de făină și cum le folosim în bucătărie

tort red velvet
Tort Red Velvet[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Tort de cheesecake cu cafea. Rețetă pas cu pas pentru un desert care te va incânta simțurile!

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

red velvet
Tort Red Velvet[Sursa foto: freepik]

Ingrediente 

ingrediente pentru blat 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 8 ouă 
  • 40 g de zahăr granulat 
  • 150 g de unt, la temperatura camerei 
  • 150 ml de ulei 
  • 200 g de iaurt 
  • 500 g de făină 
  • 50 g de pudră de cacao 
  • 5 g de  bicarbonat de sodiu 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie 
  • sare 
  • colorant alimentar roșu 

ingrediente pentru crema de brânză  

  • 500 g de mascarpone 
  • 200 g de zahăr pudră cu aromă de vanilie 
  • 100 g de unt, la temperatura camerei 
  • 100 ml de smântână pentru frișcă 
  • sare 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Tort Red Velvet[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare 

  1. Pentru a face această rețetă delicioasă de tort cu catifea roșie, tot ce trebuie să faceți mai întâi este să preîncălziți cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius.
  2. Apoi, veți avea nevoie de două boluri mici pentru a separă albușurile și gălbenușurile.
    Dacă doriți, stropiți albușurile cu puțină sare și amestecați cu un mixer până se formează bezea.
  3. Pe cealaltă parte adăugăm uleiul peste gălbenușuri și amestecăm bine, cât mai mult.
  4. Apoi, puneți untul la temperatura camerei într-un castron mare și adăugați deasupra jumătate din zahăr granulat. De asemenea, cu ajutorul unui mixer amestecați aceste două ingrediente până obțineți cea mai cremoasă consistență, apoi adăugați treptat gălbenușurile amestecate cu ulei și omogenizați masă.
  5. În continuare, adăugați în această compoziție iaurt, care a fost stins anterior cu suc de lămâie, precum și bicarbonat de sodiu.
  6. Apoi, veți avea nevoie de un alt castron mare. Mai întâi cerne făina și amestec-o cu praf de copt și cacao pudră. Adăugăm apoi treptat acest amestec peste amestecul pregătit anterior, iar odată ce ambele sunt încorporate, picuram și deasupra colorantul alimentar roșu, amestecăm puțin, apoi adăugăm albușul de bezea lingură cu lingură.
  7. De asemenea, se pregătește o formă de prăjitură, se așează hârtie de copt pe ea, se întinde totul cât mai uniform cu o spatulă și se da formă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35 de minute. După ce a trecut acest timp, scoateți formă din cuptor și lăsați baza de tort să se răcească înainte de a o împărți în trei părți egale mai târziu.
  8. În timp ce pregătiți blatul, pregătiți și crema de brânză. Așadar, vei avea nevoie de un vas mare în care vei pune unt, mascarpone, zahăr pudra și alte ingrediente și le vei amesteca cu ajutorul unui mixer până obții crema dorită. Separat se amestecă și frișca. Mai târziu se toarnă peste crema de brânză și se amestecă pentru a crea o crema mai omogenă. Se presară și puțină sare după gust și se pune crema la frigider până este gata blatul.
  9. Acum că atât crema cât și blatul sunt gata, aplicați crema pe suprafața prăjiturii așezând stratul superior, apoi un strat de crema deasupra, și presărați pe blat puțin din ultimul strat. Lăsați tortul să stea la frigider pentru cel puțin 2 ore și rețeta de astăzi va fi gata. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajituri de casa
Tort Red Velvet[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Care este diferența dintre făina 650 și 000. Înțelegerea tipurilor de făină și cum le folosim în bucătărie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies