Tort Red Velvet. Mai bun decât cel de la cofetărie!

retete pentru desert

Tort Red Velvet. Mai bun decât cel de la cofetărie!

Tortul red velvet se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort red velvet.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort red velvet, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de tort red velvet 

Rețeta delicioasă de tort red velvet absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli! 

tort red velvet
Tort Red Velvet. Mai bun decât cel de la cofetărie![Sursa foto: freepik]

Timpul de pregătire pentru această rețetă de tort red velvet este de o oră și 30 de minute 

Timp de preparare- 30 de minute 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total- 2 ore 

Rețeta de tort red velvet este pentru 6 persoane 

retete de gustare
Tort Red Velvet. Mai bun decât cel de la cofetărie![Sursa foto: freepik]

Citește și: Sarmale turcești în foi de viță. Tradiționale și nemaipomenit de gustoase!

Ingrediente – tort red velvet 

  •  400 g de zahăr tos 
  • 150 g de unt, moale 
  • 4 o întregi 
  • 300 ml de lapte bătut 
  • 1/2 de linguriță de colorant roșu gel 
  • 3 linguri de pudră de cacao 
  • 300 g de făină 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • o linguriță de oțet alb 
  • o linguriță de bicarbonat 
  • o esență de vanilie 
  • 600 g de mascarpone 
  • 400 mililitri de smântână dulce 
  • 150 g de zahăr pudră 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

red velvet
Tort Red Velvet. Mai bun decât cel de la cofetărie![Sursa foto: freepik]

Mod de preparare – tort red velvet 

  1.  în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă delicioasă de tort, este să începem prin a luam un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga untul, la temperatura camerei, pe care îl vom mixa timp de aproximativ 10 minute cu zahărul tos, la viteză mare, până când vom obține o spumă.
    Abia apoi vom ști că este momentul să adăugăm și ouăle, însă rând pe rând. Astfel încât, vom amesteca fiecare ou în parte, înainte de AL adăuga în această compoziție, iar odată cu fiecare ou, vom adăuga și o lingură de făină, pentru ca întreaga compoziție să nu se taie. Atenție însă! După fiecare amestec de ou și făină, trebuie să amestecăm astfel încât să ajungă compoziția la omogenizare. 
  2. În continuare, tot în acest amestec vom începe să adăugăm și jumătate din cantitatea de făină rămasă, pe care o vom cerne separat, alături de pudra de cacao și praful de copt. Amestecam bine de tot, iar apoi adăugăm și laptele bătut, colorantul alimentar roșu gel, dar și esența de vanilie. Continuăm să amestecăm toate ingredientele adăugate, iar la final vom adăuga peste acestea și restul de făină și pudră de cacao cernute. Ulterior, a venit timpul să adăugăm și bicarbonatul pe care îl vom stinge separat cu oțet, și vom amesteca bine de tot ingredientele. 
  3. Toată această compoziție este nevoie să fie distribuită în mod egal, în 3 tăvi rotunde de tort, dimensiunea constând în funcție de preferințe, iar cu ajutorul unei spatule vom începe să nivelăm fiecare blat în parte. Tăvile se introduc la cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute, pe grătarul din mijloc al cuptorului. 
  4. După acest interval de timp, vom scoate tăvile din cuptor, le vom lăsa să se răcească ci ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom amesteca mascarpone, la temperatura camerei, cu smântâna dulce pentru frișcă, bine de tot. Abia apoi adăugăm și zahărul pudră, până când vom obține o spumă iar zahărul se va dizolva complet. Ulterior vom adăuga și frișca bătută pe care o vom amesteca, de asemenea, până când vom obține o cremă cât mai omogenă cu putință, iar ulterior o vom pune la frigider. 
  5. Bineînțeles că atunci când vine vorba despre asamblare, vom începe prin a așeza un strat de blat de tort, urmat de un strat de cremă, ori ulterior un alt strat de blat, un alt strat de cremă, iar nu în ultimul rând, un alt strat de blat, dar și un ultim strat de cremă, totul fiind decorat și cu câteva căpșune proaspete, iar rețeta este gata. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajituri de casa
Tort Red Velvet. Mai bun decât cel de la cofetărie![Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza margherita cu șuncă. Crusta crocantă te va face să mai vrei!



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Care este smântâna folosită pentru frișcă. Cofetarii pricepuți știu secretul pentru cele mai gustoase creme!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies