Blondina a pregătit un tort cu smântână, nucă și fulgi de ciocolată.
Vedeta a gătit un desert delicios și inedit, un tort Smetanik, cu foi subțiri și moi. A făcut aluatul din smântână, făină, zahăr, cacao, unt praf de copt și esență de vanilie, iar foile au fost puse direct pe o folie și băgată la cuptor pentru 10 minute. O parte din compoziție a fost amestecată cu cacao, pentru ca straturile tortului să fie colorate.
Pentru aluat:
- 500 g smântână 24%
- 500 g făina
- 450 g zahăr
- 50 g cacao
- 100g unt
- 10 g praf de copt
- 1 esență vanilie
Pentru cremă:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 900 g smântână min. 35%
- 150 g zahar pudra
- 1 zahar vanilinat
- 1 esență vanilie
Intre blaturi
- 150g nuci mărunțite
Pentru ornat:
- 1 ciocolata neagră dată prin răzătoarea mare
„Vă propun să facem un tort care se numește Smetanik. Pentru aluat avem nevoie de smântână grasă, unt, cacao, praf de copt, esență de vanilie, zahăr și făină. Pentru cremă avem nevoie de zahăr pudră, zahăr vanilat, de smântână foarte grasă, 35% și neapărat esență de vanilie. Atunci când vom asambla tortul, vom avea nevoie de nucă zdrobită și ciocolată. Peste smântână punem zahăr și amestecăm, am adăugat și untul topit, esență de vanilie, praf de copt, făină. Aluatul nostru trebuie să iasă foarte moale. Acum îl vom împărți. L-am împărțit în trei. Pentru că este foarte moale, am pus folie deasupra. În cuptor trebuie să stea doar 10 minute, pentru că altfel se întărește. Desfacem folia cu grijă. Punem pe coacere multiplă, la 200 de grade, 10 minute. Trebuie să fie moale, nu trebuie să vă iasă uscat.”, a povestit Anna Lesko.
Cum realizează Anna Lesko tortul Smetanik?
Cât timp blatul a stat la cuptor, Anna a realizat crema din smântână, zahăr pudră, zahăr vanilat și esență de vanilie, iar când blaturile sunt gata, adaugă compoziția între ele.
Pentru un gust inedit, se folosește de nuci măcinate și o ciocolată neagră dată prin răzătoare. De asemenea, ultimul strat al tortului este ornat cu fulgi de ciocolată. „Crema noastră cu smântână grasă, punem zahăr vanilat, un pic de esență de vanilie și treptat vom adăuga și zahărul. Mai punem din când în când și puțină ciocolată, nu strică.”, a mai spus artista pe YouTube.