Blondina a pregătit un tort cu smântână, nucă și fulgi de ciocolată.
Vedeta a gătit un desert delicios și inedit, un tort Smetanik, cu foi subțiri și moi. A făcut aluatul din smântână, făină, zahăr, cacao, unt praf de copt și esență de vanilie, iar foile au fost puse direct pe o folie și băgată la cuptor pentru 10 minute. O parte din compoziție a fost amestecată cu cacao, pentru ca straturile tortului să fie colorate.
Pentru aluat:
- 500 g smântână 24%
- 500 g făina
- 450 g zahăr
- 50 g cacao
- 100g unt
- 10 g praf de copt
- 1 esență vanilie
Pentru cremă:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 900 g smântână min. 35%
- 150 g zahar pudra
- 1 zahar vanilinat
- 1 esență vanilie
Intre blaturi
- 150g nuci mărunțite
Pentru ornat:
- 1 ciocolata neagră dată prin răzătoarea mare
„Vă propun să facem un tort care se numește Smetanik.
Cum realizează Anna Lesko tortul Smetanik?
Cât timp blatul a stat la cuptor, Anna a realizat crema din smântână, zahăr pudră, zahăr vanilat și esență de vanilie, iar când blaturile sunt gata, adaugă compoziția între ele. Pentru un gust inedit, se folosește de nuci măcinate și o ciocolată neagră dată prin răzătoare. De asemenea, ultimul strat al tortului este ornat cu fulgi de ciocolată. „Crema noastră cu smântână grasă, punem zahăr vanilat, un pic de esență de vanilie și treptat vom adăuga și zahărul. Mai punem din când în când și puțină ciocolată, nu strică.”, a mai spus artista pe YouTube.