Cornelia Rednic a prezentat rețeta unui tort delicios, făcut dintr-un blat umed.
Cunoscuta artistă Cornelia Rednic a dezvăluit rețeta unui tort delicios, realizat din puține ingrediente, care se pregătește rapid și cu care veți atrage toate privirile în bucătărie. Aceasta a explicat care sunt cantitățile exacte, dar și cum realizează blatul umed.
Ingrediente pentru a face tortul Trufă:
100 ml apă
300 g zahăr pudră
30 g făină
100 g cacao
8 gălbenușuri
5 albușuri
2 pachete de unt
“Vreau să vă propun un tort care se numește trufă. Este foarte simplu de făcut, chiar dacă numele sună oarecum pompos, nu este așa. Eu v-am obișnuit cu rețete delicioase și simple. O să vă spun de ce avem nevoie. 100 ml de apă, 100 g de cacao, 300 g de zahăr pudră, 30 g de făină, 8 gălbenușuri, 5 albușuri pe care le vom bate spumă și două pachete de unt.
Punem apă la fiert împreună cu tot zahărul. Când am făcut prima dată rețeta, am zis că nu-i adevărat. Am făcut totul, dar cu teamă. Apoi punem cacao și toată făina. Le-am pus pe toate. Amestecăm și începe să fiarbă. Compoziția noastră începe să se îngroașe și trebuie să fiarbă puțin la foc mic. Nici să nu aveți o cratiță care se înfierbântă foarte tare și la care scade temperatura foarte greu.
Se topește zahărul, iar compoziția noastră devine mai sticloasă. Încălzim cuptorul la 180 de grade. Luăm de pe foc și punem cele opt gălbenușuri, amestecăm foarte repede. Le punem pe rând și amestecăm. Punem această compoziție la răcit, eu voi pune într-un vas cu apă rece pentru a se răci. După ce se răcește, vă voi arăta pasul următor.”, a spus Cornelia Rednic.
Cât timp blatul este la cuptor, aceasta realizează crema, din albușuri bătute spumă și restul de cremă de ciocolată rămasă. Aceasta trebuie răcită înainte de a fi întinsă pe blat, iar el, de asemenea, lăsat să se răcească. Cornelia Rednic a folosit pentru decor ciocolată, zmeură, alune și migdale măcinate. “Cele cinci albușuri se bat în spumă, am pus și un praf de sare. Albușurile sunt bătute spumă și cu o lingură luăm un sfert din cremă și o punem peste albușuri, apoi începeți să amestecați.
Nouă de aici ne va ieși un blat ușor umed și foarte gustos. Am această tavă, am pus hârtie de copt pe fund, am tapetat puțin pereții tăvii cu unt și făină. Ce minunăție avem aici! E pufos. Am băgat la cuptor. Câtă vreme avem blatul la cuptor, ne pregătim să facem a doua cremă. Batem untul la mixer și venim din nou cu lingura să punem această cremă de cacao peste el și amestecăm.
Mai punem puțin și îl batem și facem așa până punem toată cremă. Trebuie răcită neapărat. Crema este gata și o dăm la frigider, să se întărească puțin să ne fie mai ușor să manevrăm. Am scos blatul din cuptor, introducem și o scobitoare să facem testul cu scobitoarea. Este un blat umed, nu unul uscat. Trebuie să răcesc blatul la temperatura camerei sau să-l așezați pe ceva rece. Vom pune cremă.
Înainte cu 10 minute de a o pune pe blat, am scos-o de la frigider.”, a mai spus artista.