Aceasta reteta de tort este perfecta pentru weekend! Se face imediat!
Ingrediente:
cca 600 gr faina alba
cca 150 gr cacao pudra
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
12 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
450 gr zahar granulat
3 oua batut
2 lingurite extract de vanilie
cca 300 gr lapte batut
Pentru umplutura:
frisca
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Unge cu unt o tava de copt rotunda si presara niste faina in ea.
3. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, cacao si sarea. Lasa deoparte.
4. Mixeaza untul si zaharul la viteza medie vreo 5 minute.
5. Pune in compozitie ouale batute si banilia. Omogenizeaza. Trebuie sa obtii o crema mai pufoasa.
6. Adauga mixul cu faina in mixul cu unt, alternand cu laptele batut. Omogenizeaza cu ajutorul unei spatule.
7. Pune compozitia in tava. Daca e prea multa, imparte-o in doua tavi.
9.
Baga tava in cuptor. E gata cand aluatul trece testul cu scobitoarea.
10. Taie pe orizontala blatul.
11. Intinde uniform jumatate din umplutura pe un blat si acopera cu cealalta jumatate.
12. Restul de umplutura foloseste-l pentru a decora tortul. Pentru efect poti razui ciocolata alba.
Sursa
Ingrediente:
cca 600 gr faina alba
cca 150 gr cacao pudra
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
12
linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
450 gr zahar granulat
3 oua batut
2 lingurite extract de vanilie
cca 300 gr lapte batut
Pentru umplutura:
frisca
cacao
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Unge cu unt o tava de copt rotunda si presara niste faina in ea.
3. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, cacao si sarea. Lasa deoparte.
4. Mixeaza untul si zaharul la viteza medie vreo 5 minute.
5. Pune in compozitie ouale batute si banilia. Omogenizeaza. Trebuie sa obtii o crema mai pufoasa.
6. Adauga mixul cu faina in mixul cu unt, alternand cu laptele batut. Omogenizeaza cu ajutorul unei spatule.
7. Pune compozitia in tava.
Daca e prea multa, imparte-o in doua tavi.
9. Baga tava in cuptor. E gata cand aluatul trece testul cu scobitoarea.
10. Taie pe orizontala blatul.
11. Intinde uniform jumatate din umplutura pe un blat si acopera cu cealalta jumatate.
12. Restul de umplutura foloseste-l pentru a decora tortul. Pentru efect poti razui ciocolata alba.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro