Tort usor cu cacao! Nu ai mancat nimic mai bun!

Tort usor cu cacao! Nu ai mancat nimic mai bun!
Tort usor cu cacao! Nu ai mancat nimic mai bun!

Aceasta reteta de tort este perfecta pentru weekend! Se face imediat!

 

Ingrediente:
cca 600 gr faina alba
cca 150 gr cacao pudra
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
12 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
450 gr zahar granulat
3 oua batut
2 lingurite extract de vanilie
cca 300 gr lapte batut
Pentru umplutura:
frisca
cacao
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Unge cu unt o tava de copt rotunda si presara niste faina in ea.
3. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, cacao si sarea. Lasa deoparte.
4. Mixeaza untul si zaharul la viteza medie vreo 5 minute.
5. Pune in compozitie ouale batute si banilia. Omogenizeaza. Trebuie sa obtii o crema mai pufoasa.
6. Adauga mixul cu faina in mixul cu unt, alternand cu laptele batut. Omogenizeaza cu ajutorul unei spatule.
7. Pune compozitia in tava. Daca e prea multa, imparte-o in doua tavi.
9.
Baga tava in cuptor. E gata cand aluatul trece testul cu scobitoarea.
10. Taie pe orizontala blatul.
11. Intinde uniform jumatate din umplutura pe un blat si acopera cu cealalta jumatate.
12. Restul de umplutura foloseste-l pentru a decora tortul. Pentru efect poti razui ciocolata alba.
Sursa

Ingrediente:

cca 600 gr faina alba
cca 150 gr cacao pudra
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
12

linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
450 gr zahar granulat
3 oua batut
2 lingurite extract de vanilie
cca 300 gr lapte batut

Pentru umplutura:

frisca
cacao

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.

2. Unge cu unt o tava de copt rotunda si presara niste faina in ea.


3. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, cacao si sarea. Lasa deoparte.

4. Mixeaza untul si zaharul la viteza medie vreo 5 minute.

5. Pune in compozitie ouale batute si banilia. Omogenizeaza. Trebuie sa obtii o crema mai pufoasa.

6. Adauga mixul cu faina in mixul cu unt, alternand cu laptele batut. Omogenizeaza cu ajutorul unei spatule.

7. Pune compozitia in tava.
Daca e prea multa, imparte-o in doua tavi.

9. Baga tava in cuptor. E gata cand aluatul trece testul cu scobitoarea.

10. Taie pe orizontala blatul.

11. Intinde uniform jumatate din umplutura pe un blat si acopera cu cealalta jumatate.

12. Restul de umplutura foloseste-l pentru a decora tortul. Pentru efect poti razui ciocolata alba.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies