O rețetă ideală pentru o gustare deosebită. Indiferent de ocazie, pentru un răsfăț personal, acest tort este cu siguranță o alegere potrivită!
Acest desert este scos din revistele de gătit! Deși este vegan, se poate savura de orice persoană în parte, cu orice ocazie, la cât de spectaculos arată și la ce gust deosebit are. Nu veți avea nevoie de foarte multe ingrediente pentru acest desert, însă find unul vegan, va necesita ingrediente vegane și nu unele normale, consumate de zi cu zi.
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.
Citește și: Care este rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate? "Asta e toată șmecheria la murături!"
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 150 g de orez expandat
- 200 g de ciocolată neagră vegană
- 3 linguri de sirop de arțar sau agave
Ingrediente pentru crema de ciocolată vegană
- 300 ml de lapte vegetal (migdale, cocos, ovăz)
- 200 g de ciocolată neagră vegană
- 3 linguri de unt de cocos
- 2 linguri de sirop de agave sau alt îndulcitor vegan
- 1 linguriță de extract de vanilie
Ingrediente pentru decor
- Fructe de pădure congelate (afine, zmeură, mure)
- Semințe de rodie
Mod de preparare desert
Mod de preparare blat
- Rupe ciocolata neagră vegană în bucăți mici și pune-o într-un bol termorezistent. Așază bolul deasupra unei cratițe cu apă fierbinte, astfel încât baza bolului să nu atingă apa. Amestecă ușor ciocolata în timp ce se topește, până devine complet lichidă. După ce ciocolata este topită complet, adaugă 3 linguri de sirop de arțar sau agave și amestecă bine pentru a se încorpora.
- Ia bolul cu ciocolată topită de pe bain-marie și adaugă orezul expandat. Amestecă bine cu o spatulă sau o lingură mare, asigurându-te că fiecare bucată de orez este acoperită uniform cu ciocolată.
- Pregătește o formă de tort cu margini detașabile. Tapetează baza formei cu hârtie de copt pentru a evita lipirea. Toarnă amestecul de orez expandat și ciocolată în formă și nivelează-l cu o spatulă, presând ușor pentru a crea o bază.
- Pune forma în frigider timp de aproximativ 30 de minute pentru ca blatul să se întărească.
Mod de preparare cremă de ciocolată vegană
- Într-o cratiță, încălzește laptele vegetal la foc mediu, fără a-l lăsă să fiarbă. Adaugă ciocolata neagră vegană ruptă în bucăți și untul de cocos. Amestecă, constant până când ciocolata și untul de cocos se topesc complet și obții o cremă omogenă.
- După ce ai obținut o cremă netedă, adaugă 2 linguri de sirop de agave și extractul de vanilie. Amestecă bine, apoi ia crema de pe foc și las-o să se răcească puțin, până devine mai groasă și ușor de întins, pentru a putea fi aplicată uniform peste blat.
Asamblare, decorare și servire
- Scoate forma de tort cu blatul din frigider. Verifică dacă blatul este bine întărit. Toarnă crema de ciocolată răcită deasupra blatului de orez expandat. Folosește o spatulă pentru a întinde crema uniform pe toată suprafața blatului, asigurându-te că acoperi complet marginile și e un strat neted.
- După ce ai aplicat crema, pune din nou tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când crema de ciocolată s-a întărit complet.
- După ce tortul s-a întărit bine, scoate-l din frigider. Decorează-l cu fructele de pădure congelate sau ușor decongelate, așezându-le uniform pe suprafața tortului. Adaugă semințele de rodie peste stratul de ciocolată.
- Scoate tortul din forma cu margini detașabile și așază-l pe un platou. Taie tortul în felii generoase și servește-l rece. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Supă cremă de broccoli. Pentru mai multă textură crocantă, se poate servi și alături de crutoane!, pentru un moment delicios în familie. Pregătită din puține ingrediente, această supă cremă se poate savura într-o seară răcoroasă de toamnă, caldă și la care puteți adăuga și câteva crutoane, dacă doriți. Ingredientul principal se poate înlocui oricând, în funcție de gust și poftă.