Aceasta reteta este excelenta pentru vegani, contine igrediente simple si se face imediat.
Ingrediente
50g unt de arahide
25g ciocolata neagra
150g batoane de orez expandat simplu
6 linguri de cacao
300g biscuti cu cacao si crema, fara lapte
6 banane coapte bine
100g ulei de cocos
2 lingurite extract de vanilie
1 lingurita sare de mare
50g unt de caju
Taie bananele in felii subtiri si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pune-le la congelator peste noapte.
Pentru a face baza si partea de sus, zdrobeste biscuiti si topeste uleiul de cocos intr-o tigaie mica. Adauga uleiul in biscuiti si preseaza totul pe fundul unei forme rotunde. Amesteca bine untul de arahide si untul de caju cu sarea de mare si orezul expandat maruntit.
Pentru crema, pune bananele inghetate intr-un blender alaturi de cacao si vanilie si mixeaza pana cand obtii un piure moale. Pune crema de banana peste baza inghetata apoi adauga deasupra amestecul de orez. Pune totul la congelator timp de cateva ore.
Topeste ciocolata neagra la microunde si adauga peste tort. Ingheata inca 5 minute inainte de a servi.
sursa
Ingrediente
50g unt de arahide
25g ciocolata neagra
150g batoane de orez expandat simplu
6 linguri de cacao
300g biscuti cu cacao si crema, fara lapte
6 banane coapte bine
100g ulei de cocos
2 lingurite extract de vanilie
1 lingurita sare de mare
50g unt de caju
Mod de preparare
Taie bananele in felii subtiri si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pune-le la congelator peste noapte.
Pentru a face baza si partea de sus, zdrobeste biscuiti si topeste uleiul de cocos intr-o tigaie mica. Adauga uleiul in biscuiti si preseaza totul pe fundul unei forme rotunde. Amesteca bine untul de arahide si untul de caju cu sarea de mare si orezul expandat maruntit.
Pentru crema, pune bananele inghetate intr-un blender alaturi de cacao si vanilie si mixeaza pana cand obtii un piure moale.
Pune crema de banana peste baza inghetata apoi adauga deasupra amestecul de orez. Pune totul la congelator timp de cateva ore.
Topeste ciocolata neagra la microunde si adauga peste tort. Ingheata inca 5 minute inainte de a servi.
sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro