Blondina a dezvăluit cum pregătește tortellini de casă cu mozarella.
Cristina Cioran împarte adesea rețete pe care le pregătește pe canalul de Youtube și dezvăluie, pas cu pas, cum a ajunge la rezultatul dorit. De această dată, vedeta a pregătit tortellini în casă și a explicat ce folosește pentru a le pregăti chiar la ea în bucătărie.
Ingrediente:
- Făină
- Sare
- Ouă (gălbenuș)
- Mozarella
- Roșii cherry
- Rucola
- Pesto
„Vreau să fac ceva absolut deosebit, tortellini cu mozarella și pesto, o rețetă pe care am învățat-o de la un prieten italian.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cum pregătește Cristina Cioran pastele tortellini acasă?
Când aluatul este gata, Cristina Cioran pregătește și umplutura, iar aceasta oferă și detalii importante cu privire la cât timp trebuie să fiarbă, dar și ce trebuie pus în apa în care acestea urmează să fie pregătite. „Întindem bine foaia, nu trebuie să încărcăm cu făină, trebuie să aibă timp să se usuce, iar atunci când se rup și au umplutură, trebuie să fie cât mai gumate. Nu trebuie să fie nici prea subțire coca, dar nici foarte groasă, iar niciun ingredient nu este într-o proporție mai mare decât celălalt tocmai pentru a se putea combina acele gusturi nemaipomenite. Nu trebuie să faceți exagerat de multă cocă pentru că se face rapid, iar după nu aveți ce face cu ea, doar să vă doriți să faceți niște tăiței. Lăsăm să se odihnească un pic și pregătim mozarella. Punem niște zer de la mozarella pe care îl folosim pentru tortellini și ungem toată suprafața pe care o îndoim, apoi folosim două sau trei bucățele.
Este o chestiune de gust. Ulterior o lipim. Vom face niște salată de rucola pentru a fi în zona italienească, dar mai pun și niște busuioc pentru frumusețea din farfurie. Le punem în apa în care fierbe. Nu uitați că pastele trebuie neapărat puse doar în apa în care fierb, apoi dați focul un pic mai mic. Este important ca apa să fie sărată pentru că nu punem neapărat sare ulterior, ci trebuie să fiarbă în sare. Dau focul mai mult și așteptăm să fiarbă 3 minute. Colțunașii tortellini sunt gata! Ce frumusețe, nu s-au destrămat, nu s-au rupt. Deși mie îmi plac cantitățile, nu o să exagerăm cu sosul, pentru că trebuie să dăm pastele tortellini în sos, dar nu putem să punem puțin. Trebuie să fie în așa fel încât să satisfacă plăcerea de a mânca.”, a mai spus vedeta.