Tortilla cu pui și mozzarella reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tortilla cu pui și mozzarella, prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru tortilla cu pui și mozzarella, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tortilla cu pui și mozzarella
Pe canalul de YouTube, theXclusive, găsiți cea mai simplă rețetă de tortilla cu pui și mozzarella , absolut delicioasă, prezentată la Wild cooking, Kanal D, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Tortilla cu pui și mozzarella
- 10 fâșii subțiri de piept de pui
- sare
- piper
- oregano
- ulei
- 2 cepe roșii
- un cartof
- 2 ardei iuți
- o jumătate de cană de zahăr brun
- 4 căței de usturoi
- o roșie
- o bere blondă (opțional)
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- tortilla
- amestec de mozzarella cu cheddar
Citește și: Rețetă de Empanadas cu carne de vită. Un gust de-a dreptul savuros!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare - Tortilla cu pui și mozzarella
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a pregăti focul pentru pirostria noastră, pentru că această rețetă de tortilla cu pui și mozzarella se poate prepara și afară, în aer liber, pe pirostrie.
Bineînțeles că rețeta se poate pregăti și în casă, însă de această dată, o vom pregăti în aer liber, direct pe pirostrie, într-o tigaie de dimensiuni mai mari.Pasul 2. Mai departe, ne vom ocupa de condimentarea pieptului de pui. Așadar, vom avea nevoie de 10 fâșii subțiri de piept de pu i, pe care le vom condimenta cu sare, piper și oregano (după gust), pe ambele părți.
Pasul 3. A venit timpul să așezăm și o tigaie de dimensiuni mai mari pe pirostrie, în care vom turna și ulei (după preferințe), iar rând pe rând vom așeza în tigaie fâșiile de piept de pui, cam câte 5 felii deodată, în funcție de dimensiunea tigăii utilizate. Odată ce este îndeajuns de gătit pe o parte, cu ajutorul unui clește, vom întoarce fâșiile de piept de pui, pentru a se găti uniform, pe ambele părți.
Pasul 4. În momentul în care primele 5 fâșii de piept de pui sunt gata, le vom transfera într-o farfurie, iar imediat apoi, vom așeza și restul de 5 fâșii de piept de pui, în tigaie, iar procesul se repetă.
Pasul 5. Între timp, ne vom ocupa și de legumele noastre. Așadar, vom avea nevoie de 2 cepe roșii mai mici, pe care le vom toca mărunt, lucru pe care îl vom face și în cazul unui cartof de dimensiuni mai
Citește și: Rețetă de Paste cu pui și ciuperci. Bune de savurat cu familia!
Pasul 6. A venit timpul să luăm și cea de a doua tură de piept de pui din tigaie, folosindu-ne tot de un clește, iar apoi vom înlocui tigaia de pe pirostrie cu o tigaie adâncă, în care vom găti legumele.
Atenție însă! Uleiul rămas în tigaie, după prăjirea puiului, se va transfera în tigaia adâncă, peste care vom adăuga atât ceapa tocată, cât și cartoful. Mai amestecăm din când în când, cu o lingură de lemn.Pasul 7. În continuare, vom toca mărunt și 2 ardei iuți, unul verde și altul roșu sau cum aveți la îndemână, pe care îi vom adăuga în tigaie, peste ceapă și cartof, iar după ce mai amestecăm puțin în legumele noastre, vom adăuga și jumătate de cană de zahăr brun.
Pasul 8. Imediat apoi, vom toca mărunt și 4 căței de usturoi, pe care îi vom adăuga și pe ei în tigaie, iar apoi și o roșie de dimensiuni mai mari, pe care o vom toca și pe ea în cubulețe mai mici, pe care o vom adăuga și pe ea în tigaie, după ce vom mai turna puțin ulei în tigaie. După ce s-a mai gătit puțin, vom adăuga și o jumătate de sticlă de bere blondă (opțional), în tigaia noastră. Acum vom adăuga în tigaie, și toate fâșiile noastre de piept de pui.
Pasul 9. Tocăm mărunt și o legătură de pătrunjel proaspăt, iar în acest timp, vom așeza peste tigaia noastră adâncă, o tigaie întinsă, pe care așeza o bucată de tortilla, peste care vom presăra un amestec de mozzarella cu cheddar ras, iar apoi o altă bucată de tortilla și un alt strat de amestec de mozzarella cu cheddar, iar apoi o altă bucată de tortilla.
Pasul 10. Transferăm tortilla din tigaie, iar deasupra așezăm o parte din amestecul de legume cu pui din tigaie, deasupra presărăm pătrunjel tocat și rulăm tortilla, iar rețeta este gata!
Tortilla cu pui și mozzarella este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Tortilla wrap cu falafel și legume proaspete. Mai fresh ca niciodată!