Acesta este tortul pe care fiecare mamica il prepara usor acasa in copilaria noastra. O reteta care iti va desfata papilele gustative.
Ingrediente
Pentru blat:
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri ulei
10 linguri faina
1 praf de copt
un praf de sare
2 zahar vanilat
Pentru crema:
1 plic crema pentru prajituri Dr.Oetker cu ciocolata, trufe si rom
1 plic crema pentru prajituri Dr. Oetker cu ciocolata
500 ml lapte
nuca pisata
4 linguri de nutela
Pentru sirop:
500ml apa
250 gr zahar
1 esenta rom
Pentru ornat:
frisca
bombonele colorate(asa a vrut puiul meu ala mic)
Blatul se face asa:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bate in continuare pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca usor pana se incorporeaza.
Se face intr-o tava mare(30/35).
Se da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste, se face testul cu scobitoarea.
Crema:
Crema se pregateste dupa instructiunile dupa plic, fiecare separat, numai ca in loc de zahar am adaugat la fiecare cate 2 linguri de nutela.
Siropul:
Se fierbe apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, apoi cand s-a racit se adauga esenta de rom.
Asamblare:
Blatul de pandispan se taie in doua.
O parte se pune in tava, se insiropeaza bine cu jumatate din sirop, apoi se pune una dintre creme si se presara nuca pe deasupra.
Se pune si celalalt blat, si se insiropeaza cu restul de sirop si se pune si cealalta crema amestecata cu nuca.
Se orneaza cu frisca si bombonele colorate.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro