Tortul buștean reprezintă o adevărată delicatesă, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort buștean. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort buștean, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tort buștean
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort buștean, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 10 minute
Timp de răcire – 30 minute
Timp total – o oră si 10 minute
Porții – 8 persoane
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Tort buștean
Ingrediente pentru blat
- 4 ouă întregi (la temperatura camerei)
- 130 g zahăr granulat
- o esență de vanilie
- 130 g făină
Ingrediente pentru crema de cafea
- 500 ml frișcă lichidă
- 40 g zahăr granulat
- 40 ml emulsie de cafea (rezultată din cafea normală, dizolvarea acesteia si a zahărului adăugat+ 20 ml smântână lichidă)
Ingrediente pentru glazura de zahăr
- 500 g zahăr pudră
- 50 m apă
- 5 picături de zeamă de lămâie
Ingrediente pentru decor
- diverse forme de Crăciun (după preferințe)
Citește și: Rețetă de Eclere cu ciocolată. Desertul copiilor chiar și de Crăciun!
Mod de preparare - Tort buștean
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de blatul tortului nostru. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga 4 ouă întregi (la temperatura camerei), pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, până când vor deveni ca o spumă. Mai departe, vom adăuga și 130 de grame de zahăr granulat și o esență de vanilie. Tot cu mixerul, vom continua să amestecăm, pentru ca toate ingredientele să se incorporeze uniform.
Pasul 2. Pe același bol, vom așeza o sită, în care vom turna 130 de grame de făină, pe care le vom cerne cu grijă, direct peste celelalte ingrediente. De această dată, vom avea nevoie de o spatulă, cu care vom încorpora foarte bine făina.
Pasul 3. Aluatul este gata, așa că îl vom transfera într-o tavă dreptunghiulară de cuptor, pe care am așezat înainte o hârtie de copt. Trebuie să ne asigurăm că aluatul este în egală măsură împrăștiat în tavă, iar acest lucru îl vom face cu ajutorul unei spatule. Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Pasul 4. Între timp, ne vom ocupa de prepararea cremei noastre. Așadar, în bolul nostru de mixer, vom adăuga 500 de mililitri de frișcă lichidă, 40 de grame de zahăr granulat, ingrediente pe care le vom mixa până când vom obține o textură cremoasă. Abia apoi vom avea nevoie și de 40 de mililitri de emulsie de cafea, pe care o puteți prepara făcând o cafea normală, din care veți dizolva cafeaua solubilă și zahărul adăugat, iar odată ce a ajuns la temperatura camerei, veți adăuga 20 de mililitri de smântână lichidă. După ce ați amestecat și ați lăsat la frigider pentru aproximativ 10 minute, emulsia de cafea este gata și o puteți adăuga peste frișca lichidă și zahărul granulat. Ingredientele se mixează, iar crema este gata!
Citește și: Rețetă de Brioșe cu nuci și miere. Perfecte pentru masa de Crăciun!
Pasul 5. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor și vom lăsa aluatul să se răcească pentru aproximativ 10 minute, iar apoi îl vom scoate din tavă și vom îndepărta hârtia de copt, pentru a-l așeza pe un prosop și a-l rula, pentru a se odihni.
Pasul 6. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea glazurii noastre de zahăr. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga 400 de grame de zahăr pudră, 50 de mililitri de apă, 4 picături de zeamă de lămâie. Toate ingredientele se amestecă bine cu ajutorul unei linguri, iar glazura este gata!
Pasul 7. Acum că toate elementele noastre sunt pregătite, ne vom ocupa de asamblarea desertului nostru. Așadar, vom scoate blatul din prosop, iar cu ajutorul unei linguri mari, vom începe să-l umplem cu crema de cafea pe care am pregătit-o. Întindem cu ajutorul unei spatule, toată crema, pe întreaga suprafață a blatului, cât se poate de egal în cantitate. Imediat apoi, de la un capăt spre celălalt, vom rula blatul nostru, iar apoi îl vom așeza pe un platou. Glazura se va turna pe întreaga ruladă obținută, pentru ca mai apoi să fie decorată cu diverse forme de Crăciun. Rulada de introduce la frigider, pentru ca glazura să se întărească, iar rețeta este gata!
Tortul buștean este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Cheesecake de turtă dulce. Desertul de Crăciun care nu necesită coacere!