Acesta este unul dintre cele mai simple si mai gustoase torturi, care le iese tuturor. Reteta a fost transmisa din generatie in generatie.
Ingrediente pentru aluat
1 pahar de faina
1 pahar de zahar
5 oua
1 lingurita de praf de copt
zahar vanilat
Ingrediente pentru crema
1 ou
1 pahar de lapte
2,5 linguri de faina
1/2 de pahar de zahar
50 g de unt
Ingrediente
50 g de unt
4 linguri de zahar
4 linguri de smantana
3 linguri de cacao
zahar vanilat
Mod de preparare
Pentru inceput bateti ouale cu zaharul si vanilia. Apoi adaugati faina, praful de copt si bateti din nou toate ingredientele. Ungeti tava de copt cu unt sau margarina. Puneti aluatul in cuptorul preincalzit. Coaceti la temperatura medie, timp de aproximativ o ora, pana cand turta se va coace in interior.
Intre timp pregatiti crema! Bateti zaharul cu oul, zaharul vanilat, laptele si faina. Amestecati totul si puneti la foc mic. Fierbeti crema, amestecand continuu, pana se ingroasa. Cand crema va fi gata luati-o de pe foc, adaugati untul si amestecati bine. Crema trebuie sa se raceasca.
In timp ce aluatul se coace in cuptor, aveti timp sa pregatiti glazura. Puneti in cratita bucati de unt. Puneti cratita la foc mic pentru a topi untul. Adaugati cacao, zaharul, vanilia si smantana. Amestecati si fierbeti pana cand zaharul se va dizolva. Nu trebuie sa aduceti glazura la fierbere.
Cand prajitura va fi gata, taiati-o in jumatate. Pe o jumatate distribuiti uniform toata crema si acoperiti a doua parte a pandispanului. Turnati peste tort glazura de ciocolata. Puneti tortul in frigider pentru aproximativ 3 ore.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro