Ti s-a intamplat vreodata sa fii in mijlocul procesului de pregatire a unei prajituri si sa realizezi ca nu ai un ingredient de baza?
Iata care sunt cele mai utile ingrediente din aceasta perioada pe care este bine sa le avem in casa:
1. Unt- un pachet sau doua de unt in plus nu are ce rau sa faca. In plus, termenul de valabilitate ne permite sa il pastram chiar si dupa sarbatori. Asta daca mai ramane ceva din el.
2.
Faina- Mereu este nevoie de faina in bucataria unei gospodine. Un mic truc pentru a mentine faina proaspata este sa o pastrati in frigider. Faina trebuie insa scoasa inainte de a fi folosita si adusa la temperatura camerei pentru cele mai bune rezultate.
3. Zahar- Trebuie sa aveti cel putin un pachet in plus de zahar in aceasta perioada in camara. De preferat, ar fi sa aveti si zahar brun.
4. Pudra de cacao- Nu va faceti griji ca ramaneti cu cacao dupa sarbatori. O puteti folosi oricand doriti pentru a prepara ciocolata calda.
5. Ciocolata- Cateva tablete de ciocolata sunt absolut necesare pentru prajiturile pe care le facem in aceasta perioada.
6. Bicarbonat de sodiu si praf de copt- Acesta este un moment bun sa vedeti daca mai le aveti in camara si daca sunt inca valabile.
7. Esente- Esenta de vanilie da o savoare intensa oricarei prajituri, insa puteti sa va aprovizionati cu orice aroma va este pe plac.
8. Hartie de copt, folie de aluminiu sau folie alimentara- Acestea iti vor face viata mult mai usoara in aceasta perioada, asa ca asigura-te ca le ai la indemana.
9.
Nuci, alune, migdale- Pot fi folosite atat in compozitia prajiturilor, cat si la decoratul acestora.
10. Nuca de cocos tocata- Fie ca o folosesti la prajituri, fursecuri sau macarons, e bine de tinut la indemana.
Sursa: Gustos.ro
Iata care sunt cele mai utile ingrediente din aceasta perioada pe care este bine sa le avem in casa:
1. Unt- un pachet sau doua de unt in plus nu are ce rau sa faca. In plus, termenul de valabilitate ne permite sa il pastram chiar si dupa sarbatori. Asta daca mai ramane ceva din el.
2. Faina- Mereu este nevoie de faina in bucataria unei gospodine. Un mic truc pentru a mentine faina proaspata este sa o pastrati in frigider. Faina trebuie insa scoasa inainte de a fi folosita si adusa la temperatura camerei pentru cele mai bune rezultate.
3. Zahar- Trebuie sa aveti cel putin un pachet in plus de zahar in aceasta perioada in camara. De preferat, ar fi sa aveti si zahar brun.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
4. Pudra de cacao- Nu va faceti griji ca ramaneti cu cacao dupa sarbatori.
O puteti folosi oricand doriti pentru a prepara ciocolata calda.
5. Ciocolata- Cateva tablete de ciocolata sunt absolut necesare pentru prajiturile pe care le facem in aceasta perioada.
6. Bicarbonat de sodiu si praf de copt- Acesta este un moment bun sa vedeti daca mai le aveti in camara si daca sunt inca valabile.
7. Esente- Esenta de vanilie da o savoare intensa oricarei prajituri, insa puteti sa va aprovizionati cu orice aroma va este pe plac.
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro
8. Hartie de copt, folie de aluminiu sau folie alimentara- Acestea iti vor face viata mult mai usoara in aceasta perioada, asa ca asigura-te ca le ai la indemana.
9. Nuci, alune, migdale- Pot fi folosite atat in compozitia prajiturilor, cat si la decoratul acestora.
10. Nuca de cocos tocata- Fie ca o folosesti la prajituri, fursecuri sau macarons, e bine de tinut la indemana.
Sursa: Gustos.ro