Tot ce trebuie să știi despre COVID-19! Organizația Mondială a Sănătății demontează mituri despre coronavirus, trebuie să citești asta!

organizația mondială a sănătății, noul coronavirus, covid-19, mituri despre coronavirus, informații false coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății te învață tot ce trebuie să știi despre coronavirus și demontează mituri despre coronavirus, care au la bază informații false.

Organizația Mondială a Sănătății a decis să intervină și să clarifice situația legată de COVID-19, mai ales că în ultima perioadă au apărut numeroase informații false în mediul online. Deși se crede că există o legătură între această boală și rețelele 5G, sau că temperaturile ridicate, consumul de alcool sau usturoiul, aceste afirmații au fost clarificate de specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății, pentru a nu exista confuzii.

Citeste si: Raed Arafat nu este de acord cu relaxarea restricțiilor în această perioadă: „Poate fi devastator pentru România”

organizația mondială a sănătății, noul coronavirus, covid-19, mituri despre coronavirus, informații false coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății demontează mituri despre coronavirus!

Ei bine, rețelele 5G nu răspândesc noul coronavirus, nu există legătură între boală și rețelele 5G, pentru că virușii nu călătoresc prin unde radio.

Această infecție este răspândită de persoanele infectate, prin strănut sau tușit. Oamenii se pot infecta și dacă ating suprafețe infectate, ca mai apoi să ducă mâna în contact cu mucoasele, cum ar fi nasul, ochii sau gura.

organizația mondială a sănătății, noul coronavirus, covid-19, mituri despre coronavirus, informații false coronavirus

De asemenea, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, temperaturile de peste 25 de grade Celsius nu afectează răspândirea virusului. Infectarea poate avea loc, indiferent de temperatura de afară sau de expunerea individului la soare. Mai mult decât atât, infectarea cu noul coronavirus nu înseamnă că boala va exista în corpul nostru pentru toată viața. Există studii care relevă faptul că recuperarea completă, după vindecare, este extrem de probabilă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Două mari companii farmaceutice vor dezvolta împreună un vaccin împotriva coronavirusului

Deși se spunea, în mediul online, că dacă îți ții respirație preț de zece secunde și nu simți disconfort, NU suferi de coronavirus, această informație este falsă! Simptomele acestei infecții sunt tusea, febra și oboseala, dar există și persoane care au contractat boala, fără să prezinte vreun simptom. Singura modalitate prin care puteți verifica dacă sunteți infectați sau nu, este în continuare constituită de testele de laborator.

organizația mondială a sănătății, noul coronavirus, covid-19, mituri despre coronavirus, informații false coronavirus

Totodată, consumul de alcool nu protejează persoanele de infectarea cu coronavirus și, după cum bine știți, alcoolul poate provoca numeroase probleme de sănătate. Nici usturoiul nu poate preveni infecția cu COVID-19, chiar dacă este un aliment extrem de sănătos, cu proprietăți antimicrobiene. Picăturile nazale nu previn infecțiile respiratorii, nu există dovezi științifice care să susțină această teorie, iar vaccinul împotriva pneumoniei nu ne este, nici el, de ajutor, deoarece este vorba de alte virusuri, cu structuri diferite.

Chiar dacă băile fierbinți sunt de-a dreptul relaxante, aceasta este singura lor proprietate. Teoria conform căreia acest obicei, de a face baie cu apă fierbinte, te ferește de coronavirus, este total eronată, mai ales că temperatura corpului va rămâne aceeași.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

La început se credea că noul coronavirus afectează doar persoane în vârstă, fapt ce a fost contrazis de numărul ridicat de persoane tinere infectate și chiar decedate. Virusul ne poate afecta indiferent de vârstă, dar poate dezvolta forme mai grave în cazul persoanelor vârstnice, sau în cazul în care persoana infectată are afecțiuni preexistente, precum astm, diabet sau boli ale inimii, indiferent de vârsta acesteia.

organizația mondială a sănătății, noul coronavirus, covid-19, mituri despre coronavirus, informații false coronavirus

Dat fiind faptul că nu există o schemă clară de tratament, împotriva COVID-19, ipotezele care circulă sunt multe la număr. Cert este că antibioticele nu pevin și nici nu tratează boala, deoarece coronavirusul este, după cum îl recomandă și numele, un virus, iar tratamentul antibiotic va fi introdus doar în cazul internarii și al unor infecții bacteriene prezente în organism.

După cum am menționat anterior, deși nu există o schemă de tratament prestabilită, pentru noul coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății recomandă tratamentul simptomatic, în funcție de simptomele resimțite de fiecare individ în parte, fie că vorbim despre tuse, probleme digestive, febră, migrene etc.

Citeste si: Ministrul Sănătății: „O eventuală relaxare a măsurilor restrictive, după 15-20 mai sau 1 iunie”



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Marcel Vela, despre noaptea de Înviere: „Am convenit noi măsuri pentru Paște, în acord cu Patriarhia Română”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat