Rețete de Paște. Ce este drobul? Un aliment nelipsit de pe masa de Paște. Iată cea mai bună rețetă de drob. Tradiții și obceiuri drob. Drob de miel. Drob de pui
Ce este drobul? Suntem convinse că aceasta este una dintre întrebările pe care multe gospodine și-o pun în această perioadă, motiv pentru care am decis să venim în ajutorul tău, pentru a-ți dezvălui tot ce trebuie să știi despre drob.
Potrivit Wikipedia.ro,
Rețete de Paște. Deși drobul se face din miel, există foarte multe variații ale rețetei de drob, motiv pentru care gospodinele pot alege să-l prepare din organe de pui, pentru cei mai pretențioși membrii ai familiei.
Drobul este cel mai sănătos aliment de pe masa de Paște!
Potrivit specialiștilor în nutriție, drobul este cel mai sănător aliment de pe masa de Paște.
Acest fapt se datorează conținutului ridicat de verdețuri. Totodată, organele din compoziție nu sunt prățite, ci fierte, iar verdețurile se vor pune în drob proaspete, și nu călite. Astfel, este un aliment bogat în vitamine, iar dacă adăugăm și ouă în compoziție, putem prelua din acest preparat tot necesarul nutritiv.Rețete de Paște. Rețetă de DROB DE MIEL
Pentru a prepara drob de miel, avem nevoie de: un kilogram măruntaie de miel (ficat, plămâni, inimă, splină și rinichi), verdețuri precum trei legături de ceapa verde, trei legături de usturoi verde, două legături de pătrunjel,
două de leuștean și doua de mărar, două cepe mari, șase ouă, un prapur de miel, o sută de grame de smântână, 150 grame de unt și sare și piper în funcție de gust.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețetă de drob de miel. Spălăm organele, le punem la fiert și după ce sunt gata, le tocăm în mașina de tocat, împreună cu puțină carne de porc.
Citeste si: De Florii se mănâncă pește! Iată o rețetă delicioasă de macrou la cuptor
Rețetă de drob. Drob de pui pentru cei pretențioși din familie. Cu siguranță nu vei da greș!
Rețetă drob de pui. Acest preparat, este preferatul celor care vor mâncăruri gustoase și ușoare pe masa de Paște. Drobul de pui poate fi consumat atât ca aperitiv, cât și la micul dejun sau la prânz, ca fel principal.
Pentru prepararea drobului de pui, avem nevoie de: un kilogram de ficat de pui, un kilogram de pipote și inimi de pui, trei ouă crude, cinci ouă fierte, două legături de ceapă verde, două cepe mari, o legătură de pătrunjel, una de mărar, doi căței de usturoi, două linguri de ulei, sare și piper în funcție de gust.Mod de preparare drob de pui. După ce tocăm toate legumele mărunt, punem ficățeii la fiert, fără condimente, iar pipotele și inimile vor fi puse la fiert într-o altă cratiță, în care adăugăm sare până ce se vor frăgezi. După ce se fierb, punem măruntaiele la mărunțit în mașina de tocat și jumătate din ceapă la călit în două linguri de ulei. Ulterior, amestecăm ficățeii, pipotele, inimile, ceapa călită și crudă, uleiul în care am călit cepele, precum și verdețurile. Adăugăm condimentele, ouăle crude și amestecăm până ce se omogenizează.
Preîncălzim cuptorul și tapetăm o tavă cu hârtie de copt, unde vom turna o parte din compoziție. Peste, punem ouăle fierte, de-a lungul tăvii, și completăm cu restul de compoziție, nivelăm și lăsăm drobul la cuptor preț de 45 de minute. După ce scoatem drobul din cuptor, îl lăsăm să se răcească, îl punem la frigider și servim a doua zi dimineață, alături de nelipsitele ouă roșii.
Aliment nelipsit de pe masa de Paște. Tradiții și obiceiuri DROB
După cum am menționat anterior, sacrificarea mielului, cu ocazia Paștelui, reprezintă jertfa pe care Hristos a făcut-o pentru omenire. Conform istorioarelor străvechi, obiceiul jertfirii mieilor provine de la păstori din Orient, care erau nevoiți să se mute din loc în loc, alungați de secetă. Aceștia sacrificau un miel, ori de câte ori erau nevoiți să se mute, pentru că astfel credeau că alungă spiritele rele. Cu sângele animalului, vopseau stâlpii li bețele de la corturi, pentru a ține relele și ghinionul departe.
Pentru evrei, sacrificarea mielului este foarte importantă, deoarece, în catea Facerii, Dumnezeu i-a cerut lui Avraam să îl sacrifice pe Isaac, pentru a-i oferi un miel. De asemenea, în timpul lui Moise, Domnul le-a cerut evreilor să jertfească un miel, „să ia din sîngele lui, și să ungă amîndoi stîlpii ușii și pragul de sus al caselor unde îl vor mînca”, pentru a fi feriți de moartea primului născut.
Istoricii specializați în gastronomie mărturisesc că primele mențiuni realizate din măruntaie de miel, apar la romani, celți și chiar la popoarele scandinave, de unde s-au inspirat și scoțienii, în jurul anilor 1400. Nu există o consemnare a drobului românesc, însă este un preparat tradițional care se marcă prin cantitatea mare de verdețuri și condimente.