Tot ce trebuie să știi despre Duminica Floriilor! Care sunt tradițiile și superstițiile de Florii? Iată ce trebuie să mâncăm de Florii și de ce

ce se mananca de florii, duminica floriilor, traditii de florii, superstitii de florii, floriile
ce se mananca de florii, duminica floriilor, traditii de florii, superstitii de florii, floriile

Duminică, pe 12 aprilie, creștin-ortodocșii serbează Duminica Floriilor. De Florii există numeroase tradiții și superstiții pe care trebuie să le respectăm.

Cu o săptămână înainte de Paște, creștinii sărbătoresc Duminica Floriilor. Anul acesta, Floriile sunt pe data de 12 aprilie, fiind o zi plină de tradiții și superstiții. De la preparatele pe care trebuie să le mâncăm, până la lucrurile pe care trebuie să le facem și obiceiurile pe care trebuie să le respectăm, iată tot ce trebuie să știi despre Florii.

Citeste si: Săptămâna patimilor. Tot ce trebuie să știi despre Săptămâna Mare. Tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respecți

Duminica Floriilor în 2020: 12 aprilie

Floriile sunt cunoscute și ca Duminica Patimilor și se sărbătoresc, în fiecare an, cu o săptămână înainte de Paște. În 2020, Duminica Floriilor se sărbătorește pe data de 12 aprilie, iar această sărbătoare marchează începutul Săptămânii Patimilor.

ce se mananca de florii, duminica floriilor, traditii de florii, superstitii de florii, floriile
ce se mananca de florii, duminica floriilor, traditii de florii, superstitii de florii, floriile

Dat fiind contextul actual, Slujbele de Florii se vor organiza fără enoriași în biserici, dar vor fi transmise online, la televizor, sau pe paginile de pe rețelele de socializare ale bisericilor.

Patriarhia a comunicat un set de reguli către credincioși și parohii, după numeroase discuții cu Ministerului Administrațiilor și Internelor.

Ce simbolizează Duminica Floriilor?

Ei bine, importanța acestei sărbători, vine din faptul că în ziua de Florii a fost singura dată când Iisus Hristos a acceptat să fie aclamat ca împărat. Astfel, Duminica Floriilor reprezintă intrarea lui Iisus Hristor în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulțimi cu ramuri de măslin sau de finic.

În România, pentru a marca Floriile, oamenii primesc crenguțe de salcie, în primul rând pentru că nu există ramuri de măslin sau de finic în țara noastră, dar și pentru că Fecioara Maria a sfințit salcia, după ce s-a făcut punte peste un râu.

Crenguțele de salcie se duc la biserică, pentru a fi sfințite, iar credincioșii le agață la icoane, la uși, geamuri sau porți, pentru a fi feriți de boli și de necazuri.

Totodată, crenguțele de salcie sunt prinse de unii credincioși ca un brâu, în jurul mijlocului, pentru că se crede că alungă durerile. De asemenea, de Florii, agricultorii pun salcie la pomii fructiferi, la vie și chiar la stupi, în cazul apicultorilor, pentru a binecuvânta recolta și pentru a sfinți albinele.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Baiț pentru miel. Secretul marilor bucătari pentru o friptură de miel delicioasă

ce se mananca de florii, duminica floriilor, traditii de florii, superstitii de florii, floriile
ce se mananca de florii, duminica floriilor, traditii de florii, superstitii de florii, floriile

Tradiții și superstiții în ziua de Florii

Duminica Floriilor este o zi plină de tradiții și superstiții. Astfel, se spune că nu e bine să își speli părul, pentru că vei albi de tânăr, dar că dacă e absolut necesar, trebuie să folosești apă sfințită.

Mai mult decât atât, conform tradiției, persoanele care se împărtășesc de Florii vor avea noroc tot anul, iar toate dorințele li se vor îndeplini. La țară se spune că așa cum e vremea în Duminica Floriilor, va fi și în ziua de Paște.

În popor, se mai spune că fetele care vor să se mărite, trebuie să fiarbă apă cu busuioc, și să se spele la cap cu aceasta, apoi să o toarne la rădăcina unui pom altoit, până să răsară soarele.

Tot la capitolul căsătorie, fetele trebuie să își scoată zestrea afară, în soare, pentru a-și atrage sortitul, iar fetele din Banat și Transilvania, trebuie să pună o oglindă și o cămasă nouă sub un păr altoit pentru a le folosi, după răsărit, ca talismane pentru noroc, sănătate și dragoste.

De asemenea, se mai spune că de Florii, trebuie să îți treci salciile sfințite prin păr, pentru a avea un păr lung, des și frumos. În apropierea Floriilor, mormintele celor dragi nouă, se vor curăța și se vor pregăti de sărbătoare. Coronițele de salcie sfințită vor fi agățate de crucile morminte, pentru că așa cei care au plecat din lumea celor vii, vor știi că încă ne gândim la ei.

ce se mananca de florii, duminica floriilor, traditii de florii, superstitii de florii, floriile
ce se mananca de florii, duminica floriilor, traditii de florii, superstitii de florii, floriile

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Din punct de vedere religios, în Duminica Floriilor încep deniile, slujbe care amintesc momente din viața Mântuitorului, de la Intrarea în Ierusalim, până la Înviere. De asemenea, de Florii este dezlegare la pește pentru a doua oară în postul Paștelui.

Ce se mănâncă de Florii. De ce crendincioșii trebuie să aibă pește pe masă?

De Florii credincioșii vor mânca pește. Biserica dă dezlegare la pește în această zi, pentru că se spune că și Iisus a cerut să mănânce pește în această zi. În popor se crede că peștele pe care îl mâncăm în Duminica Floriilor are puteri vindecătoare și persoanele care mănâncă pește, vor fi ferite și se vor vindeca de orice boală. Se spune că cei care nu mănâncă pește în ziua de Florii, nu cinstesc această sărbătoare cum se cuvine, așa că se vor umple de pistrui.

În Duminica Floriilor NU se mănâncă urzici, pentru că are loc „nuntirea” urzicilor- adică acestea vor înflori, și nu mai sunt bune de mâncat.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Drob! Rețete de paște. Rețetă de drob. Tradiții și obiceiuri pe care sigur nu le știai despre drob

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Tot ce trebuie să știi despre Drob! Rețete de paște. Rețetă de drob. Tradiții și obiceiuri pe care sigur nu le știai despre drob

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies