Tot ce trebuie să știi despre liposucție. Dr. Daniela Diveică explică în ce constă intervenția

Tot ce trebuie să știi despre liposucție. Dr. Daniela Diveică explică în ce constă intervenția
Tot ce trebuie să știi despre liposucție. Dr. Daniela Diveică explică în ce constă intervenția

Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, vă spune tot ce trebuie să știți despre liposucție.

Ce este liposucția

Liposucția sau lipoaspiratia este acea intervenție chirurgicală, care constă în extragerea grăsimii în exces din abdomen, brațe, toracele anterior și posterior, din coapse, șolduri sau fese, din gambe, dar și din porțiunea internă a genunchilor sau din zona unde se formează gușa.

Dacă sportul și dietele nu vă pot ajuta să scăpați de surplusul de grăsime din anumite zone, cea mai bună soluție rămâne lipoaspirația, întrucât acționează în acest sens, schimbând conturul corpului.

Înainte de intervenția propriu-zisă, trebuie să stabiliți o consultație, în care medicul va determina zonele cu țesut adipos sporit asupra cărora trebuie intervenit. De asemenea, va fi verificat atât tonusul, cât și elasticitatea pielii.

Medicul trebuie să știe toate detaliile legate de alimentația pacientului. Acesta va trebui informat și în legătură cu perioadele în care acesta a sesizat pierderea sau acumularea kilogramelor în plus.

Această intervenție va fi amânată dacă intervine o răceală sau o infecție și trebuie să țineți cont de faptul că, înainte de operație, va trebui să luați o pauză de la orice tip de dietă, fumat, vitamine care au în conținut fier sau alte medicamente contraindicate în acest context.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Riscurile operației de rinoplastie. Dr. Hussein Shamieh: „Cele mai mari riscuri apar în cazul rinoplastiilor secundare!”

Dr. Daniela Diveică ne spune tot ce trebuie s ă știm înainte de a recurge la operația de liposucție

doctor daniela diveica despre liposuctie

„În primul rând, este foarte important de subliniat faptul că această intervenție nu este o operație care slăbește. Pacientele care au un număr de kilograme suplimentar, trebuie să fie conștiente de faptul că această operație nu te slăbește, este o intervenție de remodelare, de sculptură a anumitor zone.

Sunt anumite zone care, oricât sport am face, nu cedează sau nu scad în dimensiuni. Și aici discutăm poate de zona brațelor sau de zona de deasupra sutienului, care este un pic mai proeminentă sau de zona coapselor interne, care la fel, este o zonă care, oricât de mult sport am face nu cedează și nu arată conform așteptărilor. În acest caz, este clar că intervenția ni se potrivește.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Sunt mai multe calcule pe care le fac în cadrul consultației, în funcție de indicii de masă corporală, atunci discutăm concret dacă lipoaspirația este intervenția potrivită sau dacă pacienta trebuie să urmeze o dietă ca să ajungă la o greutate stabilă, pe care să o mențină un număr de luni, ceea ce este foarte important, iar ulterior discutăm despre lipoaspirație”, explică Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Citeste si: Totul despre Gastric Botox, procedura care te ajută să slăbești prin injectarea cu botox în stomac!

Femeile slabe pot opta pentru lipoaspirație?

„Avem paciente normoponderale, dar anumite zone nu sunt pe placul lor și varianta de lipoaspirație este foarte bine primită și singura soluție, de altfel”, explică Dr.

Daniela Diveică.

interviu thalida trofin daniela diveica

Citeste si: Mărirea de fese cu grăsime proprie sau implant fesier. Iată ce trebuie să știi

Ce se întâmplă după liposucție

Dacă ați trecut printr-o astfel de intervenție, trebuie să știți că durerile vor fi moderate, timp de 1-3 luni puteți observa edeme la nivelul pielii, vânătăile pot fi vizibile până la 3-4 săptămâni și amorțeala din zonele în care s-a intervenit poate persista câteva luni.

Timp de 7-14 zile, va trebui să purtați un pansament compresiv cu rol în retragerea pielii.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru o recuperare rapidă, specialiștii recomandă evitarea băilor în cadă timp de cel puțin 7 zile după operație, tutunul și băuturile alcoolice trebuie evitate, hidratarea având un rol extrem de important în procesul de recuperare.  

„Ca și recomandări după intervenție, pacienta va resimți mai mult ca o febră musculară un pic mai accentuată, va trebui să poarte un corset medicinal astfel încât să strângă foarte bine țesuturile și să se reașeze pe noua formă, dar recuperarea este relativ rapidă”, ne spune Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Citeste si: Ce trebuie sa știm despre operația de rinoplastie! Specialistul kfetele.ro, chirurgul estetician Daniela Diveică explică

 

 

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce operații estetice are LOREDANA GROZA. „Eu nu am apelat la nicio operație de înfrumusețare!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies