Tot ce trebuie sa stii despre marirea buzelor. Uite cum se alege volumul corect

Tot ce trebuie sa stii despre marirea buzelor. Uite cum se alege volumul corect
Tot ce trebuie sa stii despre marirea buzelor. Uite cum se alege volumul corect

Volumizarea buzelor este una dintre cele mai cerute proceduri de estetica faciala non-invaziva. Se realizeaza in cabinetul medical, sub anestezie locala. Produsul utilizat este acidul hyaluronic. Deci, nicidecum botox-ul, asa cum cred multe persoane. Aceasta procedura nu dureaza mult si este nedureroasa.

Inainte de a incepe anestezia, pacienta este supusa unui consult prealabil. Se vor masura buzele, pentru a determina cu precizie daca, in primul rand, exista asimetrii la nivelul buzelor. Este important sa se tina cont si de dorintele pacientei si sa i se comunice ce se poate face, avand in vedere situatia ei clinica si anatomia buzelor sale. Acidul hialuronic poate fi injectat atat pe volum, pentru a obtine volumizarea propriu-zisa, cat si pe contur – conferind buzelor un aspect mai bine definit.

Trebuie mentionat ca atat forma, cat si dimensiunile buzelor difera de la o persoana la alta, astfel incat este imposibil sa aplicam o reteta unica. Din punct de vedere genetic, fiecare suntem unici, iar buzele nu fac exceptie.  Unele persoane au de la sine buze mai voluminoase, care necesita o cantitate mai mica de acid pentru a ajunge la cantitatea dorita, in timp ce altele le au subtiri si le doresc mai evidente.

In orice caz, nu se recomanda o cantitate mare de acid intr-o sedinta. Maxim 1.5-2 ml sunt de ajuns chiar si pentru pacientele care au buzele mai discrete.

Trebuie mentionat ca o cantitate exagerata injectata prezinta o serie de riscuri. In primul rand, exista riscul ca acidul sa produca o compresie la nivelul unui vas de sange si sa genereze ischemie care, netratata, poate genera necroza. De asemenea, mai putin sever, acidul poate migra daca este in exces.

Desigur, aceste complicatii pot fi tratate si remediate.

Cu toate acestea, prefer sa pastrez un numar echilibrat de proceduri in fiecare sedinta de tratament pentru a limita numarul posibilelor probleme. Un alt aspect care trebuie mentionat este acela privitor la asteptarile pacientei. Astfel, nu este de ajuns sa ii recomandam o cantitate mai mare atunci cand este cazul, ci este important sa stim si cand sa spunem STOP.

Din cauza organismului, care poate metaboliza inegal acidul, este absolut normal ca pacienta sa aiba dreptul la o corectie de 0.1 – 0.3 ml.

Este deosebit de important sa alegem si tipul acidului. Cel mai vascos are o remanenta mai mare si ofera mai mult volum, in timp ce acidul mai apos este mai versatil, dar dureaza mai putin.

Hidratarea este, de asemenea, deosebit de importanta, intrucat acidul hialuronic este un “burete” hidrofil, ce leaga de pana la 100 de ori masa lui in apa.

 

Daca pacienta consuma o cantitate suficienta de apa, efectul de volumizare este mai bun si remanenta acidului este superioara.

In concluzie, secretul buzelor reusite este sa adaptezi cantitatea de acid injectata, sa temporizezi corespunzator sedintele si sa stabilesti un nivel al asteptarilor realist in ceea ce priveste tratamentul, spune Dr. Andrei Gregorian, managerul unei clinici estetice.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Dr. Adina Alberts, specialistul Kfetele.ro pe BEAUTY: Cum trebuie prevenite ridurile tenului în mod corect

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies