Tot ce trebuie să știi despre masajul picioarelor. Ce beneficii spectaculoase are

Tot ce trebuie să știi despre masajul picioarelor. Ce beneficii spectaculoase are
Tot ce trebuie să știi despre masajul picioarelor

Află din rândurile de mai jos beneficiile masajului picioarelor!

Masajul picioarelor este o practică relaxantă, folosită de-a lungul timpului pentru a îmbunătăți sănătatea și starea de bine a corpului. Află din rândurile următoare care sunt beneficiile masajului picioarelor, cum funcționează și cum poate ajuta la ameliorarea diferitelor probleme de sănătate!

Care sunt beneficiile masajului picioarelor

Citește și: Pozițiile greșite ale copilului în mediul intrauterin. Implicații, riscuri și opțiuni pentru gestionarea pozițiilor greșite în mediul intrauterin!

Tot ce trebuie să știi despre masajul picioarelor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Te confrunți cu reținerea de apă? Iată o metodă relaxantă cu care scapi de problemă! Ce este drenajul limfatic prin presoterapie

De obicei, masajul picioarelor implică aplicarea de presiune pe diferite puncte ale picioarelor, fie manual, fie cu ajutorul unor dispozitive speciale pentru acest lucru. Cu ajutorul anumitor mișcări, spre exemplu, frecarea, frământarea și apăsarea, se va stimula fluxul sanguin și mușchii tensionați se vor relaxa. 

Reduce stresul și anxietatea

Masajul picioarelor este relaxant și ajută, de asemenea, la reducerea stresului și a anxietății. Mișcările lente și ritmice ale masajului ajută la scăderea ritmului cardiac, relaxarea mușchilor încordați și eliberarea de endorfine, fiind substanțe care induc o stare de relaxare profundă.

Îmbunătățește circulația sângelui

Tot ce trebuie să știi despre masajul picioarelor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Astfel, unul dintre cele mai mari beneficii ale masajului picioarelor este capacitatea acestuia de a îmbunătăți circulația sângelui. Multe doamne și domnișoare au un stil de viață sedentar, iar din cauza acestui lucru fluxul sanguin se reduce semnificativ către picioare. Așadar, acest masaj relaxant ajută la activarea mușchilor și la stimularea circulației sângelui, prevenind circulația deficitară la nivelul picioarelor.

Previne acumularea de limfă

Sistemul limfatic joacă un rol extrem de important în eliminarea toxinelor și a deșeurilor din corp. De obicei, din cauza unor condiții medicale sau a unui stil de viață inadecvat, sistemul limfatic poate fi încetinit, în special în picioare. Masajul picioarelor ajută la stimularea sistemului limfatic și previne acumularea de lichide, contribuind astfel la detoxifierea organismului.

Recuperarea musculară

Tot ce trebuie să știi despre masajul picioarelor[Sursa foto: freepik]

Femeile care practică sport sau exerciții fizice intense, durerea musculară post-efort poate fi destul de deranjantă.

Astfel, cu ajutorul masajul picioarelor ele pot reduce inflamația și pot accelera procesul de recuperare musculară.

Corectarea posturii

Din păcate, postura incorectă poate afecta nu doar spatele, ci și picioarele. Așadar, masajul regulat al picioarelor este un ajutor de nădejde în corectarea aliniamentului șoldurilor și coloanei vertebrale inferioare. Femeile vor obține rezultate spectaculoase, prevenind durerile de spate și vor avea o postură mai sănătoasă.

Îmbunătățirea somnului

Tot ce trebuie să știi despre masajul picioarelor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Yaman își dă seama că Serhan este implicat în răpirea sa. Vezi ce se întâmplă în această seară în „Inima Rebelă”, începând cu ora 20:00 și online live pe Kanal D România- kanald.ro

Citește și: Adevăratul motiv al crimei șoferului de Uber! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire- stirilekanald.ro

Insomnia apare, de cele mai multe ori, din cauza stresului, anxietății și tulburărilor ritmului circadian. Un masaj al picioarelor ajută la scăderea nivelului de stres și la îmbunătățirea calității somnului. Somnul odihnitor regenerează organismul și oferă o stare generală mai bună de sănătate.

Ameliorarea durerilor articulare

Durerile articulare sunt cauzate de tensiunea musculară și de inflamația țesuturilor din jurul articulațiilor. Astfel, masajul picioarelor ajută la relaxarea mușchilor și la reducerea tensiunii din jurul articulațiilor, ameliorând durerile și disconfortul de la nivelul lor.

Cum să îți faci masaj la picioare acasă

Tot ce trebuie să știi despre masajul picioarelor[Sursa foto: freepik]

Așadar, pentru a-ți face un masaj eficient la picioare acasă, începe prin încălzirea mușchilor. Încălzește-ți mâinile frecându-le și apoi masează ușor picioarele pentru a stimula circulația sângelui. Apoi, aplică o presiune fermă, dar confortabilă, pe tălpile picioarelor și frământă ușor mușchii pentru a-i relaxa. Folosește degetele pentru a efectua mișcări circulare pe partea de sus a picioarelor și în jurul gleznelor, ceea ce va ajuta la eliberarea tensiunii acumulate.

Următorul pas este stimularea punctelor de presiune. Masajul acestor puncte, care sunt conectate la diferite părți ale corpului, ajută la activarea organelor interne și a sistemului nervos, contribuind la o stare generală mai bună de sănătate. La final, încheie masajul prin întinderea ușoară a degetelor de la picioare și a gleznelor pentru a spori flexibilitatea acestora.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum să-ți detoxifiezi pielea acasă

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

VIDEO. Modul emoţionant prin care Rafael Nadal și-a anunţat retragerea din tenis: "Este o decizie dificilă, care mi-a luat timp"

S-a aflat cine vor fi nașii la nunta lui Iancu Sterp: „Fiecare cum simte!”

Momente dramatice în Casa iubirii! Julia izbucnește în lacrimi! Bianca o acuză că se victimizează. Ce se întâmplă, de fapt, între cele două concurente

De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure


Cookies